SOCIAL 30 septembrie 2022

Jandarmii covăsneni, despre donarea de sânge: „Hai să salvăm vieți! Ce mai aștepți?”

de David Leonard Bularca | 870 vizualizări

Jandarmii covăsneni au făcut un apel public prin care le cer oamenilor să nu mai ezite și să meargă în centrele de donare a sângelui, pentru a salva vieți. O parte dintre oamenii legii au donat sânge joi, 29 septembrie, iar alții urmează să facă același gest în cursul zilei de vineri, se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Covasna. 

„De Ziua Mondială a Inimii, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Covasna, pentru a dona sânge. Jandarmii se gândesc la cei aflați în suferință și doresc să contribuie cu o mică parte și ei, pentru a întinde o mână vieții, de aceea acțiunea noastră va continua și mâine (n. red.: vineri, 30 septembrie), se arată în comunicatul de presă.

Jandarmii covăsneni îi îndeamnă pe oameni să li se alăture în această acțiune care salvează vieți. 

„Prin această acțiune, vrem să întărim și să transmitem ideea că un simplu gest, acela de a dona sânge, înseamnă, de multe ori, a salva viaţa cuiva aflat în suferință! Tu ce aștepți? Alătură-te nouă și tuturor celor care înțeleg importanța unui gest atât de mic, dar atât de important! Și nu uita, fiecare dintre noi am putea avea nevoie la un moment dat de acea picătură de sânge, pentru ca viaţa să ne fie salvată”, au transmis jandarmii. 

„Pe lângă misiunile specifice executate pentru siguranța cetățenilor, trimestrial contribuim cu prezența noastră, impulsionând, prin exemplul personal, la această activitate de donare de sânge, și putem afirma că am făcut un obicei din a ajuta comunitatea și în acest mod. Hai să salvăm vieți! Ce mai aștepți?”, se mai arată în comunicatul de presă. 

Și în luna iunie peste 20 de jandarmi covăsneni au donat sânge

Dacă mesajul oamenilor legii v-a convins, trebuie să știți că pot dona sânge toate persoanele cu vârste între 18 și 60 de ani și peste 55 de kilograme, care îndeplinesc anumite condiții: stare bună de sănătate (fără boli cronice sau medicamente luate în ultima săptămână); MIC DEJUN şi LICHIDE (apă, ceai, cafea, lapte) servite ÎNAINTE DE DONARE (obligatoriu!); INTERZIS consumul de BĂUTURI ALCOOLICE - 48 ore, înainte de donare; INTERZIS FUMATUL 2 ore înainte şi după donare.

Sursa foto: IJJ Covasna

David Leonard Bularca

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.