ACTUALITATE 30 iunie 2021

Jandarmii covăsneni din nou în prima linie la donarea de sânge

de Iulia Drăghici - Taraș | 956 vizualizări

Jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Covasna au fost luni și marți prezenți la Centrul de Transfuzie Sanguină, într-o nouă campanie de donare de sânge. Peste 20 de angajați ai instituției au luat parte la acțiunea care a devenit deja tradiție. Jandarmii vor mai continua și miercuri demersul. 

De cel puțin patru ori pe an, zeci de jandarmi covăsneni merg, la Centrul de Transfuzii Sanguine, în acțiuni benevole de donare de sânge. Aceștia au fost prezenți ieri 28.06.2021, și astăzi 29.06.2021, pentru a face un mic gest pentru cei aflați în suferință. Sângele donat de o persoană poate salva până la trei vieţi, iar cel mai important dar pe care îl poţi dărui cuiva este darul vieţii. 

Beneficiile donatorului sunt multiple: scade colesterolul din sânge, la 420 ml sânge donat se ard 650 kcal, se regenerează rapid celulele sangvine, scade riscul de infarct miocardic şi de accident vascular cerebral, analizele medicale sunt gratuite etc.

Ne dorim să sensibilizăm cât mai multe persoane privind importanța donării de sânge și plasmă, pentru a salva vieți.

Donaţi şi voi! Astfel puteţi deveni salvatori pentru rude, prieteni, pentru toţi cei care au nevoie de sânge! Fiți eroii lor! 

Noi preţuim oamenii, preţuim viaţa! Veniţi alături de noi în campaniile de donare sânge!

Sângele donat e întotdeauna prea puțin și nouă ne pasă de cei aflați la nevoie!”, au transmis, printr-o informare publicată pe pagina de Facebook a instituției, jandarmii. 

Pentru ca gestul acestora să nu fie doar „o picătură într-un ocean”, toate persoanele cu vârste între 18 și 60 de ani și peste 55 de kilograme, care îndeplinesc anumite condiții, se pot, de asemenea, prezenta la Centrul de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe. 

Printre condiții se numără: stare bună de sănătate (fără boli cronice sau medicamente luate în ultima săptămână); MIC DEJUN şi LICHIDE (apă, ceai, cafea, lapte) servite ÎNAINTE DE DONARE (obligatoriu!!); INTERZIS consumul de BĂUTURI ALCOOLICE - 48 ore, înainte de donare; INTERZIS FUMATUL 2 ore înainte şi după donare.

Centrul din strada Bánki Donáth este deschis de luni până vineri, între orele 8:00 – 12:00. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.