SOCIAL 4 octombrie 2022

Două noi case de tip familial vor fi construite în județ

de David Leonard Bularca | 729 vizualizări

Consiliul Județean a aprobat asocierea cu DGASPC Covasna și Fundația Sera România pentru acest proiect 

În localitățile Târgu Secuiesc și Ghelința din județul Covasna urmează să fie construite două noi case de tip familial, cu câte 12 locuri fiecare.​ În cea mai recentă ședință, de joi, 29 septembrie, consilierii județeni au aprobat asocierea județului Covasna cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Covasna și Fundația Sera România. Costurile totale se vor ridica la 700.000 de euro, iar 500.000 de euro vor fi oferiți de fundație. 

„Avem o colaborare fructuoasă cu Fundația SERA ROMANIA. Am derulat, în perioada 2009-2022, împreună cu DGASPC Covasna, numeroase proiecte finanțate de aceasta. Acum, am solicitat de la Fundație sprijin în demersurile privind reorganizarea Centrului de plasament „Borosnyay Kamilla” din Târgu Secuiesc. Vom construi împreună două case familiale de câte 12 locuri fiecare. Bugetul total al investiției este de 700.000 euro, din care Fundația SERA ROMÂNIA asigură 500.000 euro, contribuția județului fiind de 200.000 euro”, a explicat președintele Tamás Sándor, care a adăugat că, la sfârșitul investiției, casele vor intra în proprietatea publică a județului Covasna și în administrarea DGASPC Covasna, se arată într-un comunicat de presă. 

În luna aprilie a acestui an s-a depus la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție planul pentru desființarea centrului de plasament de la Târgu Secuiesc. Atunci, intenția autorităților era ca la Târgu Secuiesc să fie construite două case de tip familial, și încă una la Ghelința, dar, se pare, între timp s-a revenit asupra acestui aspect. 

În trecut, CJ Covasna a încheiat un contract, în colaborare cu DGASPC Covasna și Fundația Sera (cea care a acoperit cea mai mare parte a costurilor), pentru înființarea a trei case de tip familial în județ, două la Târgu Secuiesc și una la Întorsura Buzăului. Pe 6 decembrie 2021, autoritățile au anunțat că noile construcții au fost date în folosință.

Sursa foto: unsplash.com

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.