SOCIAL 13 aprilie 2022

S-a depus planul pentru închiderea centrului de plasament din Târgu Secuiesc

de David Leonard Bularca | 1429 vizualizări

În locul acestuia vor fi construite trei case de tip familial, două la Târgu Secuiesc și una la Ghelința

Planul pentru închiderea centrului de plasament „Borosnyay Kamilla”, din Târgu Secuiesc, a fost depus la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, a spus, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, directoarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Covasna, Vass Maria. 

„S-a depus planul pentru închiderea centrului de plasament „Borosnyay Kamilla”, din Târgu Secuiesc și se vor construi trei case de tip familial. Au fost discuții cu fundația Sera, care și-a manifestat interesul de a ne sprijini în continuare în vederea construirii celor trei case”, a declarat Vass Maria. 

Terenurile unde vor fi construite cele trei noi case de tip familial au fost preluate, de la primării, de Consiliul Județean (CJ) Covasna încă din luna august 2021, pentru ca mai departe acestea să ajungă la DGASPC Covasna, astfel încât să poată fi depuse cereri de finanțare.

Inițial, se dorea obținerea de fonduri prin Programul Operațional Regional (POR), însă între timp acolo nu se mai pot depune cereri pentru astfel de finanțări, ne-a spus Vass Maria. 

Tocmai de aceea s-a apelat la fundația Sera, care a mai sprijinit autoritățile covăsnene în demersuri similare.

În trecut, CJ Covasna a încheiat un contract, în colaborare cu DGASPC Covasna și Fundația Sera (cea care a acoperit cea mai mare parte a costurilor) pentru înființarea a trei case de tip familial în județ, două la Târgu Secuiesc și una la Întorsura Buzăului. Pe 6 decembrie 2021 autoritățile au anunțat că noile construcții au fost date în folosință.

Sursa foto: unsplash.com

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.