SOCIAL 19 august 2021

Încă trei case familiale vor fi construite în județul Covasna

de David Leonard Bularca | 815 vizualizări

În ședința Consiliului Județean (CJ) Covasna de miercuri, 18 august a.c., a fost aprobată cu unanimitate de voturi preluarea de către CJ a două terenuri, unul situat în Târgu Secuiesc, iar celălalt în Ghelința, pe care urmează să fie construite trei case de tip familial. UAT-urile și-au dat acordul de principiu la solicitarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Covasna. 

„Avem pe Ordinea de Zi câteva puncte foarte importante. Dacă acum două luni am adoptat sprijin pentru Biserici, acum o lună în Târgu Secuiesc pentru sport și pentru cultură, azi vom adopta hotărâre în ceea ce privește îmbunătățirea patrimoniului județului, prin Consiliul Județean. Vom prelua de la Ghelința un teren de 1.100 de metri pătrați și de la Târgu Secuiesc unul de 1.500 de metri pătrați pe care vom construi case de tip familial pentru copii nevoiași și pentru orfani (…). Acum începem o procedură prin finanțare europeană de a construi case de tip familial. O casă în Ghelința și două în Târgu Secuiesc, pentru că vom desființa blocul cu copii nevoiași din Târgu Secuiesc, vis-a-vis de Poliție, pentru cei care cunosc locația”, a spus președintele CJ Covasna, Tamás Sándor.

Terenurile urmează a fi date în administrarea DGASPC, astfel încât instituția să poată depune proiecte pentru obținerea de finanțări. 

„Prin POR ne-am propus solicitarea finanțării pentru construirea și dotarea a patru case de tip familial pentru copii, precum și pentru construcția/reabilitarea/modernizarea/ extinderea/dotarea unui imobil și transformarea în centru de zi pentru copii (condiția e înființarea a minim unui centru de zi pe proiect). Prin program nu se finanțează achiziția de clădiri, iar o condiție a eligibilității este ca DGASPC Covasna să facă dovada dreptului de proprietate/administrare asupra imobilului-obiect al proiectului (terenul pe care se vor construi casele familiale și clădirea în care se va înființa centrul de zi), atât la data depunerii cererii de finanțare, precum și pe o perioadă de minim 5 ani de la data plății finale”, se arată într-o adresă transmisă de către DGASPC Covasna către CJ. 

În 2018, CJ Covasna a încheiat un contract, în colaborare cu DGASPC Covasna și Fundația Sera România (cea care a acoperit cea mai mare parte a costurilor) pentru înființarea a trei case de tip familial în județ, două la Târgu Secuiesc și una la Întorsura Buzăului. Termenul de finalizare pentru cele trei case familiale a fost 31 iunie 2021. În acestea, vor sta copiii de la centrul de plasament din Olteni.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.