SOCIAL 14 decembrie 2022

„Dăruim Bucurii” la Întorsura Buzăului. Cum poți ajuta și tu

de David Leonard Bularca | 387 vizualizări

Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu”, în colaborare cu Asociația școlii, „Ecotehnodidactica”, a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru patru familii din zona Întorsurii Buzăului. Astfel, organizatorii își doresc ca sărbătorile de iarnă să le aducă celor mai puțin norocoși un zâmbet, datorită oamenilor cu suflet care vor sprijini demersul donând, fiecare cât poate, pentru ca spiritul lui Moș Crăciun să ajungă și în casele celor patru familii din orașul covăsnean. Donații se pot face până pe 22 decembrie, au spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, organizatorii. 

„Poveștile de viață nespuse, neauzite ascund lecții de curaj, de iubire, de optimism, de speranță la o lume mai frumoasă, pe care merită să le descoperim pentru a ne hrăni sufletul și mintea, pentru a (re)învăța ce înseamnă sinceritatea, simplitatea, empatia, altruismul. Omul se dezvoltă armonios în mijlocul celorlalți, a fost creat să trăiască alături de semenii lui, pe care, în primul rând, e bine să-i respecte, să-i vadă dacă nu poate să-i iubească. Am aflat patru povești de viață trăită ale unor familii din orașul nostru, Întorsura Buzăului, pe care vrem să ți le împărtășim mai ales pentru că sunt copii implicați și ei au nevoie de sprijin pentru a crește sănătos, atât spiritual, cât și fizic. Noi vrem să le dăruim bucurii! Vrei să contribui și tu?”, se arată într-un text publicat pe pagina de Facebook dedicată proiectului.

Una dintre familiile pe care demersul „Dăruim Bucurii” își propune să le ajute este compusă din doi copii, de 11, respectiv 8 ani, tatăl și bunica lor. Cei mici sunt pasionați de dansuri. 

„Domnul Gheorghe, în vârstă de 44 de ani, este tată a doi copii, pe care îi crește singur, o fetiță pe nume Maria, în vârstă de 11 ani, și un băiețel pe nume Andrei, în vârstă de 8 ani. Cei trei locuiesc în orașul nostru, Întorsura Buzăului. Copiii merg la școală și încearcă să învețe cât de bine pot ei. Odată întorși acasă, își fac temele și au responsabilități legate de activitățile zilnice în micul spațiu care alcătuiește curtea. Bunica lor este cea care le poartă de grijă cât timp tatăl este plecat la muncă. Totodată, am aflat că Mariei îi place matematica și amândoi iubesc dansul. Sunt copii frumoși, cu zâmbetul pe buze, care au nevoie de siguranța zilei de „astăzi”, pe care tatăl lor vrea să le-o asigure cât poate de mult”, susțin organizatorii. 

Atenția oamenilor de bine s-a îndreptat și către o mamă singură cu patru copii.

„Doamna Georgiana, în vârstă de 30 de ani, este mamă a patru copii: o fetiță pe nume Antonia în vârstă de 2 ani, și trei băieți, pe nume Silviu – 10 ani, Ciprian – 7 ani și Rareș – 5 ani. Soțul este plecat permanent, singurul cu venit din familie. Copiii merg cu bunica la școală și se întorc tot cu ea. Nu știu cum s-ar descurca fără bunica. Ea îi mângâie, le alină plânsetul când mama nu e în preajmă. Prima dată când i-am vizitat, Ciprian ne-a întâmpinat cu voioșie ca pe niște prieteni pe care nu-i mai văzuse de ceva timp. Am povestit și am văzut în ce condiții trăiesc. Am observat că acestor copii frumoși și buni le plac jocurile și vrem să facem activități împreună cu ei și să-i ajutăm la materiile care le pun probleme la școală”, au anunțat organizatorii.

Cu ajutorul donațiilor, proiectul „Dăruim Bucurii” își propune să vină și în sprijinul unei alte familii din Întorsura Buzăului, formată din șase membri. 

„O altă familie din Întorsura Buzăului, pe care ne dorim să o sprijinim, este compusă din șase membri: tatăl, mama și cei patru copii. Cel mai mare dintre ei, pe nume David, în vârstă de 14 ani, urmează cursurile școlii gimnaziale din oraș și este înscris la un centru special. Urmează Daniel, în vârstă de 12 ani, Ionela, în vârstă de 9 ani, și Monica, în vârstă de 7 ani. Toți merg pe jos la școală în fiecare dimineață cu mama lor. Aceștia nu au activități extrașcolare, dar echipa Service Learning LTNB își propune să petreacă mai mult timp cu ei. Venitul familiei este mic comparativ cu nevoile pe care le au”, au transmis cei de la „Dăruim Bucurii”. 

Spiridușii lui Moș Crăciun vor să îl ajute și pe domnul Constantin, care are doi copii. 

„Domnul Constantin are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Această familie este formată din trei membri: tatăl și cei doi copii, o fetiță pe nume Cosmina în vârstă de 12 ani și un băiat pe nume Constantin, în vârstă de 10 ani. Tatăl este casnic, iar cei doi copii sunt elevi. Au nevoie să zâmbească, să se bucure de copilărie, să-și vadă tatăl puțin mai optimist și mai puțin împovărat de grijile zilnice, care se înmulțesc și se agravează pe măsură ce ei cresc”, conform organizatorilor. 

Donații se pot face la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu”, din Întorsura Buzăului, dar și în contul RO25RNCB0126161210640001. Cei care doresc mai multe detalii despre campanie pot contacta organizatorii la numărul de telefon 0763 608 878.

„Haideți ca împreună să le „dăruim bucurii” unor copii care au aceleași drepturi la o viață pe care pot să o îndure, să o aprecieze, să o înțeleagă si să o iubească, crescând sănătos”, au mai transmis reprezentanții demersului.

Colectivul proiectului „Dăruim Bucurii” este împărțit în două echipe. Prima echipă, formată din elevi și un profesor coordonator, îi ajută pe copiii din cele patru familii cu exersarea cititului, scrisului, comunicării în limba română și în limba engleză și petrec timp alături de ei, în diferite activități educative și recreative. A doua echipă, formată tot din elevi și un profesor coordonator, se ocupă cu strângerea donațiilor, „articole de strictă necesitate pentru o existență demnă”. 

Așadar, pe lângă efortul pe care deja îl depun cei implicați în proiect, este nevoie și de ajutorul oamenilor din comunitate, și nu numai, pentru a sprijini cele patru familii, astfel încât spiritul lui Moș Crăciun să ajungă și în casele lor. 

Sursa foto: organizatori 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.