SOCIAL 18 ianuarie 2022

Consiliul Județean al Elevilor Covasna susține greva de avertisment a profesorilor din județ

de David Leonard Bularca | 1565 vizualizări

Într-o declarație pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, președintele Consiliului Județean al Elevilor (CJE) Covasna, Marian Calcea a spus că structura pe care o conduce susține greva de avertisment pe care o vor ține miercuri, 19 ianuarie, profesorii covăsneni, în intervalul orar 11:00-13:00. În același timp, acesta spune că și elevii pregătesc un demers în legătură cu decizia de creștere a pragului de acordare a burselor de merit. 

„Susținem cu tărie greva profesorilor de miercuri, dar ar fi foarte neprielnic să ne asociem și să îndemnăm elevii să nu vină la cursuri, având în vedere că e vorba de doar două ore. Mai mult, este cert că această acțiune nu se va întâmpla peste tot. Însă, repet, susținem și agreăm 100% motivele și cauza. Pe de altă parte, zilele acestea o să lansăm și noi un demers privind noua decizie legată de acordarea burselor, care chiar a umplut paharul”, a declarat președintele CJE Covasna, Marian Calcea.

Cadrele didactice din județul Covasna se vor alătura miercuri, 19 ianuarie, la greva de avertisment care se va desfășura la nivel național, în intervalul orar 11:00-13:00, conform liderilor de sindicat de la nivelul județului nostru. Concret, aceștia își vor opri activitatea timp de două ore. Cele șase puncte revendicate de sindicate se referă la salariile profesorilor, alocarea a 6% din PIB către educație, dar și la suplimentarea posturilor din învățământ. Dacă nu se va schimba nimic după această acțiune, există posibilitatea să se declanșeze o grevă generală, a declarat președinta Sindicatului Liber din Învățământ „Mihai Viteazul”, Întorsura Buzăului, Iuliana Apafi.

Sursa foto: CJE Covasna / Facebook

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.