POLITICA 16 februarie 2023

USR Covasna critică creșterea sumei pe care parlamentarii o primesc pentru a-și derula activitatea

de David Leonard Bularca | 962 vizualizări

Uniunea Salvați România (USR) Covasna critică decizia majorării sumei pe care deputații și senatorii o primesc pentru a-și derula activitatea. Concret, aleșii din Parlamentul României vor primi 35.000 de lei de la 1 martie 2023 pentru a-și plăti angajații din teritoriu și pentru întreținerea birourilor locale. Reprezentanții USR Covasna spun că nu asta ar fi trebuit să reprezinte o prioritate pentru partidele aflate la putere.

„Conducerea Parlamentului a decis majorarea sumei pe care deputații și senatorii o primesc lunar pentru a-și derula activitatea, de la 28.080 la peste 35.000 de lei.

Noile sume vor fi primite de aleși de la 1 martie 2023. Unul dintre argumente a fost acela că salariile angajaților de la cabinetele parlamentare au fost majorate după ce salariul minim brut a ajuns la 3.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă al USR Covasna. 

Ei spun că nu este clar nici modul în care s-a stabilit această majorare.

„Nu e o prioritate, în condițiile în care alte decizii, importante pentru toată lumea, întârzie a fi luate (eliminarea pensiilor speciale, limitarea numărului de posturi de la stat, căpușate de clientela politică a PSD și PNL, aplicarea măsurii Zero taxe pe salariul minim, propusă de USR).

În plus, nu e nici măcar clar modul în care s-a stabilit această majorare. Așteptăm clarificări din partea Secretariatului General.

USR este singurul partid care a votat constant împotriva creșterilor de salarii la politicieni. În plus, să nu uităm că USR a depus în mai 2022 un nou proiect de lege de eliminare a pensiilor parlamentarilor, dar Coaliția scumpirilor îl ține blocat la sertar de frică să nu taie beneficiile celor care i-au propulsat pe ei în politică”, se mai arată în comunicatul de presă. 

Creșterea cheltuielilor parlamentarilor pentru a-și derula activitatea reprezintă, așadar, 25%. 

Sursa foto: USR Covasna/Facebook

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.