POLITICA 6 martie 2013

UDMR vrea schimbarea legii retrocedării

de Székely Emőke | 485 vizualizări

Senatorii şi deputaţii UDMR au înaintat în Parlamentul României o propunere legislativă de schimbare a legii retrocedării bunurilor cultelor religioase.

Potrivit unui comunicat emis de UDMR Covasna, propunerea este o modificare a actualei legi a retrocedării, care ar avea dispoziţii clare în situaţiile care acum sunt interpretabile. „Prin această propunere am putea împlini un vis mai vechi întrucât UDMR luptă de 23 de ani pentru retrocedări care să aibă loc pe principiul restitutio in integrum. Parlamentul va trebui să ia o decizie în următoarele săptămâni, poziţia noastră fiind aceea că bunurile trebuie redate acelor proprietari de la care au fost luate în mod abuziv. Curtea Europeană a Drepturilor Omului obligă România să revizuiască întreg sistemul de retrocedare, iar propunerea pe care am făcut-o noi va grăbi şi va încheia acest proces” – a declarat deputatul Markó Attila.

Acesta spune că dacă propunerea UDMR va fi acceptată şi votată, nu vor mai fi cazuri ca cel al Liceului Teoretic „Székely Mikó”, al cărui proces de retrocedare către Biserica Reformată durează de ani buni.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.