POLITICA 27 iulie 2018

Senatorul Gheorghe Baciu salută respingerea de către CCR a Legii privind statutul aleşilor locali

de Geanina Lupșa | 725 vizualizări

Curtea Constituțională a României a declarat neconstituțională Legea privind statutul aleșilor locali

În urma dezbaterii obiecției de neconostituționalitate, formultă de către parlamentari ai PMP și PNL, în ce privește legea elaborată de PSD, privind statutul aleșilor locali, Curtea Constituțională a României (CCR) a admis, în urmă cu aproximativ o săptămână, neconstituționalitatea acesteia. Senatorul Partidului Mişcarea Populară (PMP) Covasna, Gheorghe Baciu, salută respingerea de către CCR a Legii privind statutul aleşilor locali.

CCR a dezbătut în urmă cu  aproximativ o săptămână  obiecţia de neconstituţionalitate formulată de parlamentari ai PMP și PNL, asupra legii elaborate de PSD pentru modificarea Legii 393/2004 privind Statutul aleşilor locali și a declarat-o neconstituțională. Potrivit acestor modificări, mandatul primarilor, cosilierilor, președinților consiliilor județene nu încetează în cazul în care partidul pe listele căruia au fost aleși fuzionează cu o altă formațiune publică.

„Legea este împotriva PMP”

Potrivit senatorului PMP Gheorghe Baciu, această modificare a Legii nr. 393/2004 privind statutul aleșilor locali este o tentativă spre destructurarea PMP, iar prin această lege „PSD vrea să elimine din viața politică orice formă de asociere politică și cere ca orice partid care fuzionează să își piardă consilierii locali și județeni. Având în vedere că PMP este singurul partid care, după alegerile locale, a absorbit alt partid – pe UNPR, este evident că această lege antidemocratică și neconstituțională a fost adoptată împotriva sa”.

Acesta a mai transmis prin intermediul unui comunicat de presă, că legea elaborată de PSD a fost contesată de către parlamentari ai PMP,  la CCR, „din dorința de a elimina orice pol politic capabil să se opună procesului de politizare și control total al administrației”.

„PSD nu a reușit nici de această dată să destructureze PMP. Primarii și consilierii locali pe care i-am avut până acum rămân unde le este locul. Inclusiv cei care au venit în partid  odată cu fuziunea prin absorbție a UNPR! Curtea Constituțională a României a admis sesizarea de neconstituționalitate depusă de PMP și PNL cu privire la modificările aduse de partidul - stat, PSD, Legii nr. 393/2004 privind statutul aleșilor locali. Prin aceasta lege, dată de PSD împotriva PMP, partidul - stat vrea să “fure” cât mai mulți aleși locali ai partidului nostru, așa cum au procedat cu parlamentari ai PMP care au fost cumpărați de PSD sau de anexa principalului partid de guvernământ, ALDE ( în 2016, PMP a intrat în Parlament cu 18 deputați și 8 senatori, astăzi mai are 13 deputați și 5 senatori, patru deputați trecând la PSD și unul la ALDE, iar doi senatori au plecat PSD și unul și-a găsit locul la ALDE)”, a mai transmis senatorul Gheorghe Baciu, printr-un comunicat de presă.

„În privința zvonurilor lansate de cei care vor să ne destructureze privind iminența absorbției PMP în PNL, ne reafirmăm, față de membrii și simpatizanții noștri, credința că singura cale prin care PSD poate fi înlăturat de la putere este o coaliție a forțelor de dreapta, nu o fuziune a acestora. PMP rămânând una dintre cele mai consistente și relevante forțe de opoziție, dovedind consecvență și profunzime în privința criticilor formulate la adresa PSD”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de senatorul Gheorghe Baciu.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.