POLITICA 9 martie 2021

Primarul din Întorsura Buzăului a primit avertisment pentru nepurtarea măștii în spațiul public

de David Leonard Bularca | 2065 vizualizări

Raul Urdă spune că gestul său a fost regretabil

În urma imaginilor apărute în mediul online în care se observă că primarul de la Întorsura Buzăului, Raul Urdă, nu purta masca de protecție într-un spațiu public, Poliția Orașului Întorsura Buzăului s-a sesizat din oficiu și l-a sancționat marți, 9 martie, pe edilul orașului covăsnean cu un avertisment, pentru că nu a respectat Legea cu numărul 55/2020.

„În urma apariției în spațiul public a unor imagini cu persoana în cauză în timp ce nu purta mască de protecție, nerespectând prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au aplicat o sancțiune contravențională în conformitate cu prevederile legale”, a transmis, pentru Observatorul de Covasna, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna, Radu Stroe.

În acest context, Raul Urdă a spus că își asumă greșeala și că el însuși consideră gestul ca fiind regretabil. Același mesaj a fost transmis marți și pe pagina de Facebook a instituției.

„Primarul orașului Întorsura Buzăului, Raul Urdă consideră gestul de a nu purta mască în spațiul public ca fiind regretabil și informează pe această cale că își asumă sancțiunea primită de Poliția orașului Întorsura Buzăului”, se arată în postarea publicată în mediul online, însoțită de o fotografie cu o parte din procesul verbal.

Cu ocazia zilei de 8 martie, primarul de la Întorsura Buzăului a oferit flori doamnelor din oraș. După cum este precizat în procesul verbal al Poliției, acesta „nu a respectat obligativitatea purtării măștii de protecție sanitare, astfel încât să acopere nasul și gura, în spațiul public, în condițiile stabilite prin Ordinul comun al ministrului Sănătății și al ministrului Afacerilor Interne, încălcând astfel unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”.

Sursa foto: Primăria Întorsura Buzăului/Facebook

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.