ACTUALITATE 8 martie 2021

(Update) Imagini cu primarul din Întorsura Buzăului, fără mască în spațiul public, postate pe pagina de Facebook a instituției

de David Leonard Bularca | 7338 vizualizări

UPDATE: Primarul din Întorsura Buzăului a primit avertisment pentru nepurtarea măștii în spațiul public

Care este explicația edilului

Într-o postare publicată pe pagina de Facebook a Primăriei din Întorsura Buzăului, prin intermediul căreia li se urează doamnelor din oraș „La mulți ani”, cu ocazia zilei de 8 martie, sunt atașate mai multe fotografii în care edilul – șef al orașului, Raul Urdă, nu poartă mască de protecție, deși se afla într-un spațiu public, înconjurat de mai multe persoane.

Din fotografiile postate pe Facebook, se observă că Raul Urdă se afla în fața Catedralei din oraș și le oferea doamnelor flori. Contactat de Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro la aproximativ o oră după ce imaginile au fost postate pe rețeaua de socializare, Raul Urdă ne-a spus că nu știe despre ce postare este vorba, semn că cine a publicat pozele, însoțite de mesajul destinat doamnelor, nu îl consultase înainte pe edil.

„Nu știu unde s-a observat lucrul acesta (n. red. că nu poartă mască). Nu știu despre ea, nu am văzut încă postarea. Nu pot să comentez despre ea. Nu știu în ce locație eram”, ne-a spus primarul din Întorsura Buzăului.

Întrebat cum explică faptul că se afla pe un domeniu public, înconjurat de alți oameni, fără să poarte mască, Raul Urdă ne-a spus că nu are ce să explice. A recunoscut, totuși, că nu a oferit un exemplu bun.

„Păi ce să explic? Nu aveam masca de protecție, asta este explicația. Ce să explic? Sunt vaccinat până la urma urmei. Și nu este un exemplu bun, da…”, a fost răspunsul acestuia.

De menționat este că, într-o declarație pentru Digi24, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, a spus că regulile impuse din cauza pandemiei, printre care și obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, trebuie respectate în continuare și de persoanele vaccinate, până în momentul în care se va ajunge la o imunizare colectivă.

Conform datelor publicate tot pe pagina Primăriei de Facebook, Întorsura Buzăului avea joi, 4 martie, 12 cazuri de COVID-19 confirmate în ultimele 14 zile, cu o incidență de 1,66 de cazuri la 1.000 de locuitori. În Floroaia, sat aparținător, erau confirmate alte două cazuri.

Sursa foto: Facebook/Primăria Orașului Întorsura Buzăului

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.