POLITICA 29 martie 2011

Preşedintele PDL Covasna, Dan Manolăchescu: “Din lipsă de realizări, PSD o dă pe mesaje care să exacerbeze conflictul interetnic”

de Monica Vrânceanu | 494 vizualizări

Liderul PDL Covasna, Dan Manolăchescu, este de părere că preşedintele PSD Covasna, Horia Grama, accentuează conflictele politice şi interetnice prin declaraţiile sale recente care se referă la Legea Minorităţilor şi necesitatea numirii unei străzi din Sfântu-Gheorghe după Avram Iancu.

Dan Manolăchescu a declarat ieri că nerealizările PSD în judeţul Covasna s-au ascuns de-a lungul vremii în spatele conflictelor interetnice, acelaşi lucru urmărindu-se şi acum, când Horia Grama atacă proiectul referitor la Legea Statutului Minorităţilor.

“Aş vrea să le reamintesc pesediştilor care se bat în piept cu românismul lor că ei au fost cei care au dat legile care au adus minoritatea maghiară în punctul în care se află, respectiv folosirea limbii maghiare în administraţie şi justiţie şi învăţământul în limba maghiară. Toate au venit sub guvernările lor. Aşa că, formula: “trăncănim agresiv în Covasna şi Harghita, dar pe la spate ne vindem ţara” sper să nu mai funcţioneze, iar românii să înţeleagă că sunt fraieriţi cu chestiuni populiste”, a declarat Dan Manolăchescu.

Petre Străchinaru: “PDL are mai multe amendamente pe Legea Minorităţilor”

Prim-vicepreşedintele PDL Covasna, fostul deputat Petre Străchinaru, a declarat că atitudinea primarului Antal Arpad de a cere organizaţiilor civice să ia atitudine faţă de contestarea în instanţă a schimbării denumirilor de străzi nu este una corectă, atâta timp cât vorbim despre respectarea legilor.

“Aici este vorba despre respectarea sau nerespectarea legii, prin urmare a venit o Comisie a Ministerului de Interne care a stabilit că s-au încălcat anumite elemente procedurale la schimbarea denumirilor care a fost urmată de o hotărâre judecătorească potrivit căreia schimbarea nu a fost legală. Primarul va trebui să respecte legalitatea, nu să ceară de la alţii să ia poziţie”, a punctat Străchinaru.

Fostul deputat s-a referit însă şi la Legea Minorităţilor, arătând că “problema acestei Legi este  forma, care încalcă nişte prevederi constituţionale, ale legislaţiei europene, inclusiv recomandările Comisiei de la Veneţia (...). Eu, alături de grupul parlamentar al PDL am depus 305 amendamente. L-aş fi scutit pe domnul Horia Grama de un efort în depunerea celor (numai) 134 de amendamente – la care nu cred că a muncit singur –, punându-i la dispoziţie  întreaga documentaţie”, a declarat Petre Străchinaru.

Fostul deputat a remarcat faptul că susţinerea celor 134 de amendamente depuse pe actuala formă a Legii Minorităţilor este singura activitate a liderului PSD Covasna în trei ani de deputăţie.

“Domnul Grama are o singură interpelare în cei 3 ani de activitate şi n-am văzut vreun amendament de-al său. Experienţa mea parlamentară spune că fie eşti în opoziţie, fie la putere poţi face ceva pentru judeţul tău, mai cu seamă când e vorba de un judeţ special cum e Covasna”, a mai spus Petre Străchinaru.

Dan Manolăchescu: “Nu mă interesează culoarea politică atunci când e vorba de atragerea de fonduri în judeţ”

Referindu-se la lipsa de plusuri pe care Horia Grama o înregistrează în ceea ce priveşte activitatea sa în judeţ în condiţiile în care PSD a stat la guvernare mai mult decât orice altă formaţiune politică, Dan Manolăchescu a declarat că PDL nu a ţinut cont de faptul că localităţi ca Sita Buzăului şi Hăghig au primari PSD şi a atras fonduri în zonele româneşti indiferent de culoarea politică.

Astfel, la Sita Buzăului au ajuns deja cei 400.000 de lei promişi pentru terminarea lucrărilor de canalizare şi staţie de epurare, 500.000 de lei la Hăghig pentru acelaşi tip de lucrări, precum şi 100.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de realizare a Bazei Sportive de la Sita Buzăului. Primarul comunei Sita Buzăului, Constantin Filofi, a declarat că staţia de epurare mai are nevoie de fonduri, dar că sosirea banilor pentru comuna sa a picat tocmai bine, deoarece permite continuarea lucrărilor, chiar dacă nu şi finalizarea acestora.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
Marian, 30 martie 2011
e pacat de tara asta,e pacat ca au murit oameni nevinovati in 89,pentru ca singurul obiectiv a multora este sa faca parte dintr-un partid politic(oricare ar fi)doar sa ajunga in parazitismul de la citeste integral
Costi H - Pt.Marian:, 30 martie 2011
Mariane nu am dezertat, sunt aici in tara, muncesc, numai ca am dezertat din PNL. Eu sunt Liberal din tata in fiu de cel putin de 100 de ani, am si dovezi, am plecat la PDL pentru ca era singurul citeste integral
Marian, 29 martie 2011
COSTICA NU ARE DREPTETE,IN LOC SA STEA ACATA IN TARA LUI DRAGA,SA MUNCEASCA AICI,MAI BINE A DEZERTAT PENTRU UN BAN IN+ SI ACUM DA CU PAPAGALU CA UN MARE PATRIOT.
Primar_la_Hetea, 29 martie 2011
Foarte bine zis Costi. Cine mai are incredere in politicienii astia mediocri, care se acuza unul pe altul, pentru proprile interese. La viitoarele alegeri voi vota cu Partidul Bautorilor de Bere :-), citeste integral
Dan Bancila, 29 martie 2011
Pana si uitarea e omeneasca.... Ţi-ai găsit cine să ne dea lecții!?(citat). La alegeri, îl pupam cumva pe........Crin Antonescu??!!!. Cu respect.
Costi Holospin, 29 martie 2011
Ca cetățean, mă interesează mai întâi Guvernul pentru că el administrează banii publici, inclusiv pe ai mei, mă interesează Legislativul, pentru că el decide cum mă comport, ca persoană citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.