POLITICA 15 ianuarie 2013

Patru candidaţi pentru Primăria Covasna

de Monica Vrânceanu | 477 vizualizări

Campania electorală începe pe 20 ianuarie, iar alegerile vor avea loc pe 3 februarie.

Patru candidaţi pentru Primăria Covasna14 ianuarie a fost data limită până la care s-au putut depune candidaturile pentru funcția de primar al orașului Covasna. În vreme ce UDMR și-a desemnat candidatul încă de la finele săptămânii trecute, în persoana primarului interimar Thiesz János, alte formațiuni politice au fost mai secretoase și au așteptat până în ultima zi ca să-și anunțe candidații.

USL, PRM şi PP-DD au convenit să susțină un singur candidat, pentru a avea șanse reale la Primăria Covasna. Liderul PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a declarat ieri că în urma discuțiilor cu celelalte partide îl vor susține cu toții pe omul de afaceri Sorin Popica, covăsnean get-beget.

„Este un candidat independent pe care îl susținem pentru că îl considerăm soluția cea mai bună. Este om de afaceri, are viziune despre dezvoltare, e o opțiune mai puțin politică și mai mult administrativă”, a declarat Horia Grama.

Și Forța Civică – filiala județeană Covasna are un candidat la Primăria Covasna, în persoana lui Gheorghe Tăbălaie.

La rândul lor, cei din Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) îl au candidat pe fostul primar al orașului între 1992- 2000, inginerul Malnasi Levente.

Candidatul PDL, Constantin Holospin, s-a retras din cursă cu doar câteva ore înainte de încheierea sesiunii de depunere a candidaturilor. Potrivit Biroului Electoral, Holospin şi-a depus candidatura în cursul dimineţii de luni, dar după-amiază şi-a retras-o fără explicaţii.

Orașul Covasna a rămas fără primar în noiembrie 2012, după ce Lőrincz Zsigmond (UDMR) a decedat în urma unui infarct.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.