POLITICA 4 iulie 2013

Horia Grama vrea o „Lege a steagurilor”

de Monica Vrânceanu | 594 vizualizări

Deputatul de Covasna doreşte să fie clarificată problema steagurilor arborate pe instituțiile publice

Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, este de părere că se impune o lege sau o ordonanță care să specifice clar care anume sunt steagurile ce se pot arbora pe instituțiile și domeniile publice.

Pornind de la decizia Prefecturii Covasna de a acționa în instanță mai multe primării care au arborat steagul secuiesc, Horia Grama a declarat că ar trebui ca legea să spună care sunt acele steaguri ce pot fi arborate pe instituțiile publice.

„Eu cred că este normal ca localitățile, județele, să aibă steaguri pe care să fie stema lor. Iar aceste steaguri să poată sta alături de Drapelul României, de cel al Uniunii Europene. Dar nu steagul secuiesc, acesta poate fi folosit la adunările, manifestările maghiarilor, însă nu să fie arborat pe Consiliul Județean sau primării”, a explicat Horia Grama.

Referindu-se la cazul Curții de Apel Brașov, care a anulat irevocabil steagul județului Covasna, cu toate că pe sediul său (al Curții) este arborat steagul Brașovului, Horia Grama a declarat că „dacă alți prefecți nu atacă în instanță aceste steaguri, nu înseamnă că ele sunt legale”.

În context, Horia Grama a spus că nici steagul secuiesc arborat pe un catarg în Parcul Central din Sfântu Gheorghe nu este legal pus acolo, deoarece este pe domeniul public.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 5 iulie 2013
Mi se pare absolut necesara asemenea lege(!!!), poate-o reusi sa creeze si ceva locuri de munca si sa creasca nivelul de trai, ca doar asta ii doare pe romani, nu ?! Sau, care este obiectivul legii, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.