POLITICA 28 martie 2011

Deputatul PSD Horia Grama îi cere primarului Antal Arpad o Stradă Avram Iancu în Sfântu- Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 532 vizualizări
Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a lansat o propunere spre primarul municipiului Sfântu-Gheorghe, solicitându-i ca una din străzile orașului să fie denumită Avram Iancu. Horia Grama a declarat că primarul Antal Arpad, care potrivit deputatului PSD "furnizează mai mult material pentru ură" decât orice asociaţie civică românească, ar trebui să denumească o stradă din municipiu după numele lui Avram Iancu.

Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a lansat o propunere spre primarul municipiului Sfântu-Gheorghe, solicitându-i ca una din străzile orașului să fie denumită Avram Iancu. Horia Grama a declarat că primarul Antal Arpad, care potrivit deputatului PSD "furnizează mai mult material pentru ură" decât orice asociaţie civică românească, ar trebui să denumească o stradă din municipiu după numele lui Avram Iancu.

Declarația lui Horia Grama a venit în contextul în care primarul Antal Arpad s-a referit, săptămâna trecută, la o organizație civică românească ce a acționat în instanță Primăria pentru schimbarea denumirii mai multor străzi, arătând atunci că nu înțelege în ce calitate organizația respectivă a contestat în instanță aceste schimbări.

"Domnul primar Antal ar fi bine să mai ţină cont şi de interesele comunităţii româneşti din acest oraş, o comunitate de 25 la sută. Să facă o stradă Avram Iancu dacă are curajul, ca să arate că nu sprijină acţiunile extremiste ale lui Csibi Barna (funcționarul harghitean care a spânzurat o păpușă care-l reprezenta pe Avram Iancu - n.r.). Domnul primar, prin acţiunile sale, prin declaraţii, prin gesturi, cred că furnizează mai mult material pentru această ură decât orice asociaţie civică românească", a declarat deputatul PSD Horia Grama.

Acesta a mai spus că Antal Arpad are obiceiul de a ”șicana” asociațiile și organizațiile non-guvernamentale românești, fiindu-i pe plac doar cele care au fost înființate de UDMR sau care primesc finanțare de la Primăria Sfântu Gheorghe.

"Ca primar, el trebuie să accepte toate asociaţiile civice, indiferent că-i convine sau nu-i convine pentru ce militează acestea", a mai arătat liderul PSD Covasna.

Declarațiile lui Grama au venit pe fondul procesului intentat Primăriei de către o organizație civică românească, aceasta contestând în instanță redenumirea mai multor străzi din Sfântu Gheorghe, inclusiv împărțirea în trei a Bulevardului 1 Decembrie 1918 astfel încât două părți din acesta să fie numite Mihai Eminescu, respectiv Petofi Sandor.

Antal Arpad a declarat referitor la acțiunea din instanță că respectiva organizație ”seamănă ură” așa cum a făcut și Csibi Barna, aceste gesturi făcute de unii din comunitatea românească sau cea maghiară ducând la ”înrăutăţirea relaţiilor dintre cele două etnii".

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 17

Adaugă comentariu
un cetatean, 29 martie 2011
Sekler,esti tare si sti de ce,eu ca roman curat iti spun ca Romania a avut si are numai eroi care in timpul vietii au fost curve,si sti de ce,pai noi cu nemtii i-am batut pe rusi,noi cu rusi i-am citeste integral
joe, 28 martie 2011
Acest comunist a ajuns in parlament cu ajutorul calculatorui. Oare cate voturi a primit in jud.Covasna?
ion, 28 martie 2011
Ce e aia seklerland ? nu exista asa ceva. Ati auzit si voi o prostie si o copiati. Mai copiati si lucrurile bune daca va duce capul...Nu exista asa ceva. E ca si cum ai zice Alice in Tara Minunilor.
SIC, 28 martie 2011
Stiti cand va fi str. avram iancu de macelarul la Sf. Gheorghe. SOHA
Sekler, 28 martie 2011
Denumirea unei strazi in av.janko, in SEKLERLAND este o exagerare. Eventual pt. groapa de gunoi municipala sau pt. reteau de canalizare il putem da numele de "avram janko"(cu litere mici)!
roman magyar, 28 martie 2011
ERDELY EMBEREK FOLD
roman magyar, 28 martie 2011
credeti-ma, stiu sigur ca nici romanii nici ungurii nu au doua perechi de ......Eu ca si jumate roman jumate ungur as depune zilnic coroane la toate statuile romanesti si unguresti din oras numai sa citeste integral
roman magyar, 28 martie 2011
daca unii cred ca pe laszlo tokes sau alta personalitate bilincva il doare undeva de vreun ungur sau secui din secuime este un prost. daca altii cred ca pe popeye marinarul sau pe boculet de asemenea citeste integral
LESUCA DIN HETEA, 28 martie 2011
CA SECUII SAU UNGURII SA IASA BINE SI SA SE DELIMITEZE DE MULTII DOBITOCI AR TREBUI SA NUMEASCA O STRADA AVRAM IANCU.AR FI UN MARE PAS,MARE OMENIE SI CURAJ.SA VEDEM DE CE SUNT IN STARE.ASTFEL MULTI citeste integral
Marian, 28 martie 2011
sunt toti batuti in cap.in loc sa-si vada de treburile societatii,pentru care au fost alesi(aici se incadreaza tot politicul romanesc,indiferent din ce partid face parte)se ocupa numai de prostii si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.