Deputatul PSD Horia Grama îi cere primarului Antal Arpad o Stradă Avram Iancu în Sfântu- Gheorghe
Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a lansat o propunere spre primarul municipiului Sfântu-Gheorghe, solicitându-i ca una din străzile orașului să fie denumită Avram Iancu. Horia Grama a declarat că primarul Antal Arpad, care potrivit deputatului PSD "furnizează mai mult material pentru ură" decât orice asociaţie civică românească, ar trebui să denumească o stradă din municipiu după numele lui Avram Iancu.
Declarația lui Horia Grama a venit în contextul în care primarul Antal Arpad s-a referit, săptămâna trecută, la o organizație civică românească ce a acționat în instanță Primăria pentru schimbarea denumirii mai multor străzi, arătând atunci că nu înțelege în ce calitate organizația respectivă a contestat în instanță aceste schimbări.
"Domnul primar Antal ar fi bine să mai ţină cont şi de interesele comunităţii româneşti din acest oraş, o comunitate de 25 la sută. Să facă o stradă Avram Iancu dacă are curajul, ca să arate că nu sprijină acţiunile extremiste ale lui Csibi Barna (funcționarul harghitean care a spânzurat o păpușă care-l reprezenta pe Avram Iancu - n.r.). Domnul primar, prin acţiunile sale, prin declaraţii, prin gesturi, cred că furnizează mai mult material pentru această ură decât orice asociaţie civică românească", a declarat deputatul PSD Horia Grama.
Acesta a mai spus că Antal Arpad are obiceiul de a ”șicana” asociațiile și organizațiile non-guvernamentale românești, fiindu-i pe plac doar cele care au fost înființate de UDMR sau care primesc finanțare de la Primăria Sfântu Gheorghe.
"Ca primar, el trebuie să accepte toate asociaţiile civice, indiferent că-i convine sau nu-i convine pentru ce militează acestea", a mai arătat liderul PSD Covasna.
Declarațiile lui Grama au venit pe fondul procesului intentat Primăriei de către o organizație civică românească, aceasta contestând în instanță redenumirea mai multor străzi din Sfântu Gheorghe, inclusiv împărțirea în trei a Bulevardului 1 Decembrie 1918 astfel încât două părți din acesta să fie numite Mihai Eminescu, respectiv Petofi Sandor.
Antal Arpad a declarat referitor la acțiunea din instanță că respectiva organizație ”seamănă ură” așa cum a făcut și Csibi Barna, aceste gesturi făcute de unii din comunitatea românească sau cea maghiară ducând la ”înrăutăţirea relaţiilor dintre cele două etnii".