METEO 28 iulie 2010

Ziua şi inundaţiile! Două drumuri naţionale închise și sute de gospodării inundate în judeţ

de Ana Sidon | 927 vizualizări
Ploile nu ne scutesc nicio clipă și afectează un număr tot mai mare de localităţi Ploile abundente care au căzut în judeţul nostru în ultimele două zile au dus la blocarea a două drumuri naţionale și la inundarea a aproape 800 de gospodării din mai multe localităţi. Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP), DN11B era blocat ieri, din cauza surpării versanţilor la km 13+500m, respectiv la km 18+300m și s-a intervenit la curăţarea drumului, dar având în vedere că stratul de pământ care

Ploile nu ne scutesc nicio clipă și afectează un număr tot mai mare de localităţi

Ploile abundente care au căzut în judeţul nostru în ultimele două zile au dus la blocarea a două drumuri naţionale și la inundarea a aproape 800 de gospodării din mai multe localităţi.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP), DN11B era blocat ieri, din cauza surpării versanţilor la km 13+500m, respectiv la km 18+300m și s-a intervenit la curăţarea drumului, dar având în vedere că stratul de pământ care acoperă carosabilul era destul de gros şi exista pericolul alunecării de pământ de pe versanţi şi în alte locuri, poliţiştii recomandă ca rută ocolitoare Tg. Secuiesc - Tuşnad - Cozmeni.

Şi DN2D a fost închis ieri circulaţiei din cauza alunecărilor de pământ de pe versanţi la Tulnici (judeţul Vrancea).

Aproape 800 de gospodării inundate

În urma ploilor au fost inundate și aproape 800 de gospodării, iar conform rapoartelor operative trimise de către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă în cursul zilei de ieri, până aproape de ora 14 fuseseră inundate în total cca 760 de gospodării din comunele Băţani şi Catalina, în oraşul Baraolt aproape 300 de gospodării inundate, Brăduţ, Moacșa, Micfalău, Arcuș și Estelnic, DC 45, DC 47 au fost afectate prin spălare, la fel și 4 poduri și malurile pârâurilor Baraolt și Ozunca pe cca 2 km.

Pagubele cele mai mari sunt la Baraolt și Estelnic. Astfel:

- oraşul Baraolt

• cca. 300 gospodării inundate

• cca. 3 locuinţe inundate

• cca. 300 fântâni afectate

• DJ 122 inundat pe o lungime de 300 m (greu practicabil)

- com. Estelnic (sat Estelnic, sat Valea Scurtă)

• au fost inundate cca. 320 gospodării (80 sat Valea Scurtă, 240 sat Estelnic )

• traficul pe DJ114 a fost blocat pentru cca. 1 oră, la ora actuală se circulă în condiţii normale

• 2 podeţe rupte în satul Estelnic

• cca. 200 de fântâni afectate (total comună)

Potrivit Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mihai Viteazul (IJSU), pentru limitarea şi înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase acţionează Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă şi cetăţenii.

De asemenea, ieri, Detaşamentul de Pompieri Sf. Gheorghe a intervinit pentru asanarea apei din gospodăriile populaţiei din localitatea Lunca Ozunului.

Sursa foto: emaramures.ro

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.