METEO 9 octombrie 2017

Vremea va fi răcoroasă în majoritatea regiunilor. Prognoza meteo pentru marţi şi miercuri

de Covasna Media | 660 vizualizări

MARŢI. Vremea va fi răcoroasă în majoritatea regiunilor. Cerul va fi mai mult noros în nord-vestul ţării, iar în rest variabil, temporar cu unele înnorări, informează ANM.

Va ploua în Maramureş, pe arii restrânse în Crişana şi în Transilvania şi cu totul izolat, posibil şi în restul teritoriului. La munte, îndeosebi în nordul Carpaţii Orientali, la altitudini de peste 1500 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, unde în zona înaltă, în special ziua, viteza la rafală va depăşi temporar 60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 11 grade. În zonele de câmpie izolat se va forma ceaţă, iar mai ales în dealurile subcarpatice din sud, vor fi condiţii de brumă.

MIERCURI. Vremea se va încălzi în majoritatea zonelor ţării, până la valori în jurul celor normale pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile din jumătatea nordică. Va ploua în Maramureş şi pe arii restrânse în Crişana, Transilvania şi în nordul Moldovei. În zona montană înaltă, în special din nordul Carpaţilor Orientali, precipitaţiile vor fi mixte.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi pe creste, iar în prima parte a intervalului, temporar şi la cote mai reduse şi în nord-vest şi nord. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14...15 grade în Maramureş şi estul Transilvaniei şi 22 de grade în Oltenia, iar cele minime, în general, între 3 şi 11 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, izolat se va semnala ceaţă.

Mediafax

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.