METEO 20 mai 2013

Vremea va fi capricioasă: va ploua în mare parte a ţării. Prognoza meteo pe trei zile

de Covasna Media | 507 vizualizări

În prima zi a săptămânii vremea va fi foarte capricioasă, chiar severă în mai multe zone ale ţării.

Instabilitatea atmosferică va fi foarte accentuată, în prima parte a zilei în în nord, în centru, dar şi în sud-vestul ţării, iar după amiază şi seara în centru, în est şi în sud-est dar şi în celelalte zone de deal şi de munte, unde vor fi averse însoţite de fulgere, tunete şi intensificări ale vântului ce pot luă izolat aspect de vijelie. Vor şi ploi cu carater torenţial dar şi căderi de grindina. În vestul ţării vremea e mai linitita, cu mai mulţi nori şi condiţii de ploaie în primele ore şi mai mult soare  pe parcursul zilei. Vremea rămâne deosebit de caldă pentru această dată în regiuniole extracarpatice, dar în celelalte regini se va răci uşor şi vorbim despre maxime de la 21 grade în Maramures până la 32 grade în Muntenia.

Marţi, norii grei preferă sud-estul şi nordul ţării precum şi zonele de munte, unde vor fi averse, descărcări electrice şi intensifciari de scurtă durată ale vântului, fenomene care după-amiază şi în noaptea de marţi spre miercuri vor reveni şi în celelalte regiuni. Izolat vor fi condiţii de grindina. În sud şi în est vom avea în continuare vreme mai caldă decât în mod normal iar la nivelulu întregii ţări vorbim despre maxime cuprinse în general între 20, 21 grade în Maramureş şi în Dealurile de vest şi 32 grade în Lunca Dunării.

Miercuri vremea va fi în general instabilă, astfel încât norii strâng rândurile peste mai toată ţară şi temporar vor fi averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului în mai toate regiunile. Izolat nu vor lipsi ploile mai insemmnate cantitativ şi chiar grindină. Sub aspect termic vom remarca diferenţele foarte mari între nord-vestul şi sudul ţării. adică maximele pleacă de la 17 grade în Maramures şi ajung chiar şi la 33 grade în în sudul extrem al ţării, în Lunca Dunării, aşadar în vest şi în nord-vest e uşor mai răcoare decât în mod normal iar în sud şi în sud-est avem parte încă de vreme deosebit de caldă.

Şi joi vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a ţării, cu înnorări şi ploi pe arii extinse, mai ales averzse ce vor avea şi caracter torenţial, însoţite de fulgere, tunete  şi intensificări ale vântului ce pot luă aspect de vijelie şi vorbim, bineînţeles şi de condiţii de grindina. temperaturile scad în aproape toate regiunile, vorbim despre valori care se vor situă în general între 18 şi 28 grade. Spre finalul săptămânii nu scăpăm de fenomele asociate instabilităţii atmosferice. mai ales temporar, mai ales vineri, vor fi averse, desc electrice, vânt turbulent, în cea mai mare parte a ţării iar maximele vor fi mai apropiate în general de cele normale.

Pe litoral vremea nu mai este la fel de frumoasă ca duminică. Deşi va fi cald pentru dată din calendar,  norii se adună temporar pe cer şi cresc şansele pentru averse şi descărcări electrice. vântul nu face excese iar după amiază termometrele arăta maximec de la 22 grade la mangalai, la Vamă Veche şi la Neptun până la  23 grade la Costinesti şi 24 în zona Mamaia. Apă mării va avea la ţărm 19, poate chiar 20 de garde.

Vremea schimbă foaia şi la munte. Dacă în masivele sudice e cald încă pentru această dată, chiar deosebit de cald, în celelalte zone montane temperaturile scad faţa de cele înregistrate ieri. Din cauza instabilităţii atmosferice foarte accentuate norii cu mare dezvoltare nu întârzie să se arăta pe cer şi aduc averse, chiar cu caracter torenţial, însoţite de desc electrice şi răbufniri violente ale vântului ce pot luă aspect de vijelie. Izolat va cădea grindina. meteorologii prognozează  21 grade la Predeal, 17 la Stană de Vâsle, un grad mai puţin la Păltiniş, 15 la Sinaia cotă 1500 şi 13 pe vârful Toacă din masivul Ceahlău.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.