METEO 23 octombrie 2017

Vremea se menţine rece; ploi în cea mai mare parte a ţării. Prognoza meteo pentru marţi şi miercuri

de Covasna Media | 829 vizualizări

MARŢI. Vremea va fi în general închisă, cu ploi - în cursul zilei, în cea mai mare parte a ţării, iar noaptea în sud-vest şi sud şi pe arii din ce în ce mai restrânse, în restul teritoriului. În prima parte a intervalului, în sudul Banatului, Oltenia, jumătatea de sud-vest a Munteniei şi zona montană aferentă acestor regiuni, se vor mai cumula 25...30 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

La altitudini mai mari de 1600 m, precipitaţiile vor fi, trecător, şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare, îndeosebi în sud-estul ţării - cu viteze de până la 55-60 km/h, precum şi la munte, mai ales în zona înaltă unde rafalele vor depăşi 70 km/h.

Din punct de vedere termic, vremea va fi rece, pentru această dată, în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor avea valori de la 5...6 grade în nordul Moldovei, până în jurul a 17 grade în Dobrogea, iar cele minime se vor încadra între 2 şi 10 grade, mai scăzute în depresiuni.

MIERCURI. Vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor. Astfel, cerul va fi variabil cu înnorări temporare, dar numai pe arii restrânse şi ploi slabe - ziua în regiunile sud-vestice şi de sud, iar noaptea cu totul izolate în cele nord-vestice şi de nord. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, în prima parte a intervalului în sud-estul ţării. Regimul termic, mai scăzut decât cel specific datei, va fi caracterizat de maxime cuprinse între 8...9 grade în nordul Moldovei şi 15...16 grade în Dealurile de Vest. Temperaturile minime se vor încadra între 0 şi 9 grade.

Mediafax

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.