METEO 20 august 2014

Vremea se înrăutăţeşte în weekend

de Covasna Media | 639 vizualizări

Pentru următoarele zile şi mai ales în weekend, meteorologii prognozează o înrăutăţire a vremii. Va ploua torenţial, iar mercurul va coborî simţitor în termometre.

În a doua jumătate a lunii august, ultima lună de vară, vremea schimbă foaia. Pentru următoarele zile, meteorologii prognozează caniculă, dar şi furtuni violente. Vremea caldă nu va mai dura însă mult. În weekend sunt aşteptate ploi torenţiale şi temperaturi scăzute pentru data din calendar.

Un front atmosferic va traversa ţara noastră, de joi şi până vineri, şi va aduce ploi în aproape toate regiunile. Joi va ploua îndeosebi în vest, nord, centru şi în zonele de munte ca urmare a instabilităţii atmosferice accentuate vor fi ploi, pe alocuri torenţiale, care izolat pot acumula peste 25 de l/mp. Vor fi şi descărcări electrice şi intensificări ale vântului, izolat chiar cu aspect de vijelie, fiind posibil să cadă şi grindina.

Aceste fenomene se vor extinde, vineri, îndeosebi, în regiunile sudice, sud-estice, în centru. Sâmbătă, în aproape toată ţara, vor fi ploi ce pot aduce cantităţi importante de apă, peste 25-30 de l/mp, intensificări ale vântului şi căderi de grindină.

Nici cei care vor merge pe litoral nu vor avea parte de vreme mai bună. În weekend sunt prognozate înnorări, ploi, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

România a avut parte marţi de cea mai rece dimineaţă din această vară. Mercurul din termometre abia a urcat până la 2 grade Celsius la Miercurea Ciuc.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.