METEO 17 august 2018

Vremea la sfârşit de săptămână

de Covasna Media | 816 vizualizări

VINERI. În Maramureş, nordul Crişanei, precum şi în zonele de munte şi pe arii mai restrânse în Transilvania, Banat şi Moldova, în special după-amiaza şi seara, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua şi aspect de vijelie şi izolat grindină. Se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi pe spaţii mici 20...30 l/mp. În restul ţării, manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi posibile doar izolat, dar vremea va fi deosebit de caldă, local caniculară în Câmpia Română şi Podişul Dobrogei, zone în care indicele temperatură-umezeală va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 şi 35 de grade.

SÂMBĂTĂ. Vreme deosebit de caldă în majoritatea zonelor țării, local caniculară în sud și în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 27 și 35 de grade. În special după-amiază, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în zonele de munte, local în centrul și în nord-estul țării și pe arii mai restrânse în rest. Ploile vor avea și caracter torențial și vor fi condiții de grindină. Indicele temperatură-umezeală va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități local în regiunile sudice și izolat în cele vestice.

DUMINICĂ. Tot cald pentru această dată în zonele de câmpie și podiș. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 34 de grade. În vest și nord-vest vor fi înnorări temporar accentuate, iar în restul țării, mai frecvent după-amiaza, se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, pe arii restrânse, se vor înregistra cantități mai însemnate de apă și vor fi condiții de grindină.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.