METEO 16 martie 2014

Vreme frumoasă şi deosebit de caldă. Prognoza meteo pentru următoarele zile

de Covasna Media | 728 vizualizări

Meteorologii anunţă vreme frumoasă pentru săptămâna aceasta. Soarele domină cerul, iar temperaturile vor ajunge până la 23 de grade.

Săptămâna începe cu o vreme mai plăcută ca aspect dar şi cu o creştere a temperaturilor. În nord şi în centru norii mai acoperă temporar cerul şi în primele ore lasă câteva ploi slabe iar la munte precipitaţii mixte. În celelalte regiuni soarele e tot mai insistent şi vremea va fi aşadar plăcută, doar izolat mai sunt şanse să cadă câţiva stropi de ploaie.

Vântul continuă însă să bată destul de tare la munte, se vor mai depăşi 80 km pe oră pe creste, iar peste zi, local şi temporar în celelalte regiuni vântul mai trece de 50, 60 km/h. Maximele pleacă de la 9 grade în nordul extrem al Moldovei, în depresiuni şi în Deltă şi ajung la 20 grade în Lunca Dunării.

Marţi vremea va fi în general frumoasă şi continuă să se încălzească uşor. Soarele domină cerul însoţit de puţini nori şi doar peste nordul ţării şi la munte mai sunt înnorări şi izolat ploi slabe. Vântul sufla încă destul de tare în zonele montane iar pe parcursul zilei trecător sunt ceva intensificări în regiunile extracarpatice. Maximele se vor situa în general între 10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 21 grade în Lunca Dunării.

Miercuri vorbim din nou despre o vreme caldă în toată ţara, chiar deosebit de caldă în regiunile sudice. Meteorologii prognozează aşadar maxime de la 11 grade în Maramureş până la 23 grade în Lunca Dunării. Norii se adună temporar pe cer, iar după amiaza şi în noaptea de miercuri spre joi ploua slab, local, în vest, în nord şi în centru şi doar izolat în celelalte regiuni. Vântul prinde din nou putere în majoritatea regiunilor iar în zonele montane sufla cu putere.

Joi vremea rămâne caldă, cu maxime între 11 şi 20 grade, dar şi frumoasă în majoritatea regiunilor. Doar în nord-est mai sunt ceva înnorări şi izolat e posibil a mai ploua slab iar pe crestele munţilor trecător mai cad precipitaţii mixte. Vântul sufla încă destul de tare la munte, trecător însă mai are intensificări şi în celelalte regiuni.

Spre finalul săptămânii vremea rămâne mai caldă decât în mod obişnuit în acesta perioadă. Va fi şi frumoasă vremea în aproape toată ţara şi doar în ultima zi a săptămânii cresc şansele de precipitaţii în vest.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.