METEO 12 februarie 2014

Temperaturi de luna mai în plin februarie

de Covasna Media | 624 vizualizări

Temperaturile primăvăratice vor continua să ne încânte în următoarele zile, iar soarele va domina cerul. Chiar dacă pe alocuri va apărea ceaţa, iar vântul abia adie.

Miercuri ne vom bucura tot de vreme caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării, chiar deosebit de caldă în regiunile intracarpatice, precum şi la deal si la munte. Meteorologii prognozează aşadar maxime între 7 grade şi 17 grade, izolat mai scăzute în Moldova, până spre 4 grade. Local în vest şi în centru va fi şi mai cald, până în jur de 19 grade. Înnorări temporare vor fi mai ales în regiunile vestice, unde pe arii restrânse plouă slab. În celelalte regiuni cerul e variabil, aşadar soarele e prezent din când în când şi doar izolat sunt posibile ploi slabe. Dimineaţa pe arii restrânse în zonele joase sunt condiţii de ceaţă. Vântul suflă mai alert la munte, în vestul ţării, dar izolat prinde putere şi în celelalte zone.

Joi, temperaturile scad, mai ales în jumătatea de nord-vest a ţării, unde meteorologii prognozează maxime chiar şi cu mai mult de 10 grade sub cele din ziua precedentă, adică vor fi de la 3 grade în nordul Moldovei până la 14 grade în Dobrogea, ceea ce înseamnă o vreme mai caldă decât în mod normal pentru a doua decadă a lunii februarie în aproape toată ţară. Cerul se înnorează temporar şi mai aşteptăm ploi slabe, local în nord şi în centru şi doar izolat în celelalte regiuni. În zonele montane vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Ceaţa va mai fi prezentă doar izolat în zonele joase.

Vineri valorile termice se menţin mai mari decât mediile multianuale specifice datei din calendar, vorbim despre maxime de la 5 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali până la 13 grade în vestul Olteniei. Norii acoperă din când în când cerul şi mai ales spre seară şi noaptea aduc ploi slabe, local în vest, în nord-vest şi în centru şi doar izolat în celelalte regiuni. La munte vor fi precipitaţii mixte, iar în zonele joase din sud şi est, dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

Sâmbătă va fi o zi cu vreme de primăvară caldă şi frumoasă. Doar în primele ore sunt înnorări în est, însă doar izolat în Carpaţii Orientali mai sunt posibile precipitaţii mixte slabe. În rest soarele e prezent mai toată ziua şi împarte cerul cu câţiva nori. Dimineaţa, izolat, e posibil să mai fie ceaţă. Maximele vor fi cuprinse între 5 şi 15 grade. Ultima zi a săptămânii, dar şi începutul săptămânii viitoare ne aduc vreme mult mai caldă decât în mod normal în această perioadă în cea mai mare parte a ţării, cu maxime ce trec de 15 grade în unele zone. Şansele de precipitaţii sunt mai mari în vest, în nord şi în centru, iar în zonele joase, cu precădere cele din sud şi est, va fi ceaţă cu caracter local.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.