METEO 22 iulie 2015

Prognoza meteo: Vremea sufocantă continuă

de Covasna Media | 699 vizualizări

Meteorologii nu au veşti bune pentru zilele care urmează, fiind aşteptate temperaturi de 38 de grade Celsius, la umbră.

Joi ne aşteaptă aceeaşi vreme caniculară, cu disconfort termic accentuat în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor avea valori de la 27 de grade pe litoral, până în jurul a 38 de grade în regiunile vestice şi sud-vestice. Local, indicele temperatură-umezeală ITU va atinge şi depăşi pragul critic, mai ales în zonele de câmpie şi de podiş. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări trecătoare doar în nord-vestul ţării şi la munte, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în partea de sud a teritoriului.

Vineri, deşi avântul temperaturilor se mai domoleşte prin nordul ţării, vorbim totuşi în continuare despre o vreme călduroasă, local caniculară în orele după-amiezii, mai ales în zonele de câmpie şi de podiş, unde şi disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va avea înnorări temporare în zona montană, în regiunile nordice şi nord-vestice, unde, cu precădere în a doua parte a zilei, pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de grindină. În restul ţării, cerul va fi mai mult senin. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 de grade pe litoral şi 38 de grade în Banat.

Ziua de sambata nu vine cu modificari in ceea ce priveste caldura sufocanta ce a pus stapanire peste tara noastra. Vreme călduroasă, anunta in continuare meteorologii, caniculară în orele amiezii în cea mai mare parte a ţării, iar indicele temperatură-umezeală ITU va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi, mai ales în zonele de câmpie şi de podiş. Cerul va fi mai mult senin, exceptând zona montană unde, după-amiaza, izolat vor fi înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a zilei în sudul Banatului, precum şi în zona de munte în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 de grade pe litoral şi 38 de grade în vestul şi sud-vestul ţării.

Duminica, in sudul, estul şi centrul ţării vremea se va menţine caniculară si disconfortul termic foarte ridicat. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...38 de grade, iar în Câmpia Română se vor situa în jurul valorii de 39 de grade. Pe de alta parte, in vestul şi nordul teritoriului, precum şi în zonele de munt isi fac aparitia fuerunile si se mai racoreste, astfel ca sunt asteptate temperaturi între 28 şi 34 de grade. Iar scaderea temperaturilor continua si la inceputul saptamanii viitoare în cea mai mare parte a ţării, mai putin în sud şi sud-est unde vremea se va menţine caniculară în orele amiezii. Totodata, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată mai ales în vestul, nordul şi centrul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.