METEO 26 februarie 2014

Prognoza meteo: Vremea devine mai caldă decât în mod normal

de Covasna Media | 642 vizualizări

Joi încălzirea continuă, în est şi sud-est temperaturile revin la normal, iar în celelalte regiuni vremea devine caldă pentru dată din calendar, chiar deosebit de caldă în vestul şi nord-vestul ţării, cu temperaturi la amiază de la 3 grade în Moldova şi Delta Dunării, până la 16 grade în Banat.

În Transilvania, joi va fi vreme însorită, ceaţă matinală îşi va face apariţia numai izolat şi se va risipi repede, iar ziua va fi frumoasă şi mai caldă decât în mod normal la final de iarnă. 9 grade vor indică termometrele la Miercurea Ciuc, 11 la Sibiu şi Cluj-Napoca, 12 grade la Târgu Mureş şi 13 la Albă Iulia.

Vineri, vremea va fi deosebit de caldă în regiunile intracarpatice, dar şi în restul teritoriului temperaturile vor fi ceva mai mari decât în mod obişnuit la sfârşit de februarie. La amiază vor fi 4....6 grade în Moldova şi Delta Dunării, în timp ce în Banat se vor atinge 16 grade. Şi aceasta deşi în jumătatea vestică a ţării va fi cer aproape complet acoperit de nori, iar către seară vor începe şi ploile. De altfel, şi în est înnorările persistă şi burniţează izolat, însă în celelalte regiuni soarele se mai iveşte din când în când printre nori, după ce se risipeşte ceaţa matinală, prezentă izolat în zonele joase.

Tot caldă rămâne vremea şi sâmbătă, deşi pe parcursul zilei vor fi înnorări şi pe alocuri ploi, în zona montană înaltă vor fi şi lapoviţe sau ninsori, iar vântul va fi în continuare agitat în sudul Banatului şi la munte, dar şi în Dobrogea. Însă la amiază vor fi temperaturi cu mult mai mari decât cele normale la început de martie, de la 5 grade în nordul Moldovei până la 15 grade în Banat.

Duminică temperaturile mai scad puţin, însă tot caldă rămâne vremea, deşi cerul va fi acoperit de nori şi va ploua în mare parte din ţară pe parcursul zilei. Prin urmare, la amiază temperaturile se vor încadra între 4 şi 14 grade la scară întregii ţări. Iar în zona de munte vor fi lapoviţe şi ninsori şi vântul va avea intensificări. Iar în săptămâna care urmează, cel puţin în prima sa jumătate, vremea tot caldă va rămâne, însă probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată, Babele par să fie destul de ploioase anul acesta.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.