METEO 13 decembrie 2018

Prognoza meteo pentru vineri şi sâmbătă

de Covasna Media | 1950 vizualizări

VINERI. Valorile termice vor fi în continuare apropiate de mediile multianuale. Ziua, vor fi înnorări temporare și se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, în nord și nord-est, iar spre seară și în extremitatea sud-vestică a țării. Noaptea, cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații, în general moderate cantitativ, pe arii extinse în jumătatea sud-vestică a țării și local în rest. Va ninge și se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Meridionali, sudul Crișanei, Banat și local în Oltenia și Muntenia. cu o probabilitate mai ridicată în regiunile sudice, spre dimineață ninsorile se vor transforma pe suprafețe mici în lapoviță și ploaie și se va produce polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului în sud-vestul și sudul teritoriului, precum și în zona de munte, cu viteze ce vor depăși la rafală 65...70 km/h în sudul banatului și în zona montană aferentă precum și pe crestele Carpaților Meridionali.

Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 și 2 grade, mai ridicate pe litoral. În zonele joase de relief, se va semnala ceață.

SÂMBĂTĂ. Vremea va fi predominant închisă și se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi în general însemnate cantitativ în vestul țării, precum și în zonele deluroase și montane din rest, unde vor predomina ninsorile și va continua să se depună strat de zăpadă, local consistent. În Dobrogea, cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei, iar spre seară și noaptea în partea de sud și sud-est a Moldovei, precipitațiile sub formă de ninsoare și lapoviță se vor transforma treptat în ploaie și local se va produce polei sau ghețuș. Vântul va avea intensificări temporare la munte, în regiunile sudice, sud-estice și parțial în cele centrale, cu rafale în general de până la 45...50 km/h, iar pe creste și peste 60...70 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra de la valori în jurul a -3 grade în nordul Moldovei și depresiuni, până la 10 grade în sudul litoralului. Minimele termice se vor situa între -6 și 6 grade, ușor mai ridicate în zona costieră a Dobrogei.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.