METEO 26 ianuarie 2014

Premieră în România: ANM instituie cod roşu de zăpadă şi viscol

de Covasna Media | 848 vizualizări

Directorul ANM, Ion Sandu, a declarat în cadrul comandamentului de iarnă de la Guvern că se va institui cod roşu pentru mai multe judeţe din ţară.

„În jurul orei 15 se întrunesc cele trei condiţii de emitere COD ROŞU pentru judeţele Buzău, nordul Brăilei şi sudul Vrancei. Codul roşu intră în vigoare la ora 15 şi se va încheia la ora 21.00”, a spus Sandu.

Este vorba de mai mult de 50 de cm de zăpadă depuși în 24 de ore, ninsoare intensă care determină depunerea unui strat de 15 cm pe oră și vânt cu viteză de peste 90 de km pe oră.

Este pentru prima dată când în țara noastră ar fi emis un cod roșu de ninsoare și viscol, după introducerea codului de culori în meteorologie, în 2003.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că imediat după ședința comandamentului de iarnă în care a fost făcut acest anunț, toate forțele CNADNR, MAI și ale Ministerului Apărării se vor concentra către regiunea vizată de cod roșu și vor fi puse sub o comandă unică.

Potrivit ANM, codul roşu se instituie atunci când sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate foarte mare (vânt, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, caniculă, ger).

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.