METEO 9 iunie 2011

Atenţionare de cod galben pentru toată ţara: vijelii, ploi torenţiale şi căderi masive de grindină

de Covasna Media | 652 vizualizări
Cod galben de ploi pentru toată la ţara. Meteorologii au emis o avertizare de vijelii pentru estul ţării. Sunt vizate 27 de judeţe. Pâna la ora 12.oo este în vigoare o avertizare de cod galben şi pentru vestul ţării. Avertizarea pentru estul ţării este valabilă de joi de la ora 12.00 până sâmbătă la ora 06.00. În intervalul menţionat, în Maramureş, Transilvania, Moldova, Dobrogea şi cea mai mare parte a Munteniei, vor fi averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi se vor semnala căderi de grindină. Cantitaţile de apă vor depăşi local 30l/mp şi izolat 60-70 l/mp. Joi la ora 12.00 expiră o altă avertizare de cod galben pentru vestul ţării.

Cod galben de ploi pentru toată ţara. Meteorologii au emis o avertizare de vijelii pentru estul ţării. Sunt vizate 27 de judeţe. Pâna la ora 12.00 este în vigoare o avertizare de cod galben şi pentru vestul ţării.

Avertizarea pentru estul ţării este valabilă de joi de la ora 12.00 până sâmbătă la ora 06.00.

În intervalul menţionat, în Maramureş, Transilvania, Moldova, Dobrogea şi cea mai mare parte a Munteniei, vor fi averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi se vor semnala căderi de grindină. Cantitaţile de apă vor depăşi local 30l/mp şi izolat 60-70 l/mp.

Azi la ora 12.00 expiră o altă avertizare de cod galben pentru vestul ţării.

Prognoza ANM anunţă însă o vară fierbinte. În luna iunie, regimul termic al aerului va prezenta valori normale în majoritatea zonelor, exceptând vestul şi sud-estul ţării, unde local valorile termice se pot situa peste mediile multianuale lunare. Cantităţile de precipitaţii vor înregistra valori apropiate de normele climatologice lunare în cea mai mare parte a regiunilor, iar în vestul, sud-estul şi nord-estul ţării vor fi posibile valori sub mediile multianuale.

În luna iulie, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa peste mediile multianuale pe aproape întreg teritoriul, exceptând centrul ţării unde valorile de temperaturi vor fi apropiate de normele climatologice. Sub aspect pluviometric, cantităţile de precipitaţii vor înregistra valori sub mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării, iar în nord-vest, vor fi apropiate de normal.

În august, regimul termic al aerului va înregistra valori peste mediile multianuale lunare in estul, sud-estul şi local în vestul ţării şi în limite apropiate de mediile multianuale în restul teritoriului. Cantităţile de precipitaţii se vor situa sub normele climatologice în sud-estul şi sudul ţării, iar în restul teritoriului valorile de precipitaţii vor fi apropiate de mediile multianuale lunare.

Sursa: Realitatea.net

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
freeman, 9 iunie 2011
sa se duca igas sa care saci cu nisip de acum
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.