METEO 25 ianuarie 2022

Întorsura Buzăului înregistrează, din nou, recordul național la ger

de Iulia Drăghici - Taraș | 8192 vizualizări

Cea mai geroasă dimineață din această iarnă în România a fost înregistrată marți, 25 ianuarie, la Întorsura Buzăului. Aici s-au raportat minus 26 de grade, potrivit meteorologilor.

Primarul din Întorsura Buzăului, Raul Urdă spune că „la noi, deocamdată, minus 25 de grade e normal, pentru luna ianuarie” și că la autorități nu au fost sesizate probleme din cauza temperaturilor scăzute.

Transportul copiilor la școală s-a desfășurat în condiții normale, au mers microbuzele, școlile sunt încălzite. În două scări de bloc a fost o mică problemă, unde a fost un schimbător, al blocului, înfundat. Ne-au semnalat cetățenii, am sunat la centrală și l-au curățat. Din cauza mizeriilor de pe instalații se înfundă periodic și trebuie curățat mereu. În rest nu au fost probleme”, a declarat, pentru Observatorul  de Covasna, Raul Urdă.

Și despre rumegușul necesar alimentării centralei termice a orașului primarul a spus că este suficient. „Avem, fără probleme. Depozitul din Sărămaș este plin cu material care trebuie tocat. Aici (n.red. în depozitul de lângă centrală) este rumeguș destul. Avem un contract cu cei de la Ocolul de Stat Comandău, care ne furnizează lemn de foc la prețul de acum doi ani, ceea ce este extraordinar, în condițiile în care acum prețul aproape că s-a dublat. În baza acelui contract, ne-am înțeles așa pentru că suntem instituții de stat și noi și ei și nu trebuie să facem neapărat profit, ci să deservim populația”, a punctat edilul.

Dacă în 2021 iarna a fost mai prietenoasă, în 2020, cea mai scăzută temperatură a sezonului a fost în 7 ianuarie, minus 21,6 grade Celsius.

În anii anteriori, în zona Întorsurii Buzăului s-au înregistrat temperaturi şi mai scăzute: pe 8 ianuarie 2015 la Întorsura Buzăului au fost minus 34,6 grade Celsius, iar pe 10 ianuarie 2017, minus 32 de grade Celsius.

Oficial, cea mai scăzută temperatură înregistrată în ultima jumătate de secol în judeţul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius în 8 februarie 2005, la Întorsura Buzăului, record care nu a mai fost atins din anul 1939”, potrivit Agerpres.

Meteorologii spun în prezent că de miercuri, la nivel național vremea va intra într-un proces de încălzire și că la final în de săptămână va deveni caldă pentru finalul lunii ianuarie.

Sursă foto: arhivă/2019. 

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.