METEO 24 ianuarie 2013

Cod portocaliu de viscol pentru şapte judeţe

de Covasna Media | 595 vizualizări

ANM a emis COD PORTOCALIU de viscol pentru şapte judeţe. În judeţele Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi şi, parţial, Buzău sunt prognozate ninsori abundente şi vânt puternic, care va putea depăşi 70 de kilometri pe oră.

COD PORTOCALIU DE VISCOL pentru intervalul 25 ianuarie ora 4.00 – 25 ianuarie ora 14.00

În sudul şi centrul Moldovei va ninge şi se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări care vor depăşi la rafală 70 km/h şi va fi viscol ce va determina reducerea vizibilităţii sub 50 m.

În judeţele Vrancea, Bacău, nordul judeţului Galaţi şi în zona de munte a judeţului Buzău ninsoarea va fi mai puternică în prima parte a intervalului, apoi va slăbi în intensitate, dar vântul va continua să bată cu putere viscolind şi troienind zăpada.

COD GALBEN pentru intervalul 25 ianuarie ora 4.00 – 25 ianuarie ora 14.00

În intervalul menţionat, va ninge în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali şi a Munţilor Bucegi, iar în primele ore va continua să plouă abundent în nordul Dobrogei şi al Munteniei. Vor mai fi condiţii de polei.

În estul şi sud-estul ţării vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50...60 km/h.

Vor fi ninsori şi în partea de vest, nord-vest şi centru a ţării, izolat mai consistente în Transilvania.

COD GALBEN pentru intervalul 24 ianuarie ora 20.00 – 25 ianuarie ora 4.00

Începând din seara zilei de joi, în sudul şi sud-estul ţării vor fi precipitaţii însemnate cantitativ, local peste 25 l/mp, sub formă de ploaie în Dobrogea, Muntenia şi Oltenia, mixte în sudul Banatului şi mai ales ninsori în cea mai mare parte a Moldovei şi la munte. Pe arii restrânse se va semnala polei.

În toate aceste regiuni, vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze la rafală de 50...60 km/h.

În judeţele Vrancea, Bacău, nordul judeţului Galati şi în zona de munte a judeţului Buzău, precum şi în Carpaţii de Curbură, vântul va depăşi la rafală 60 km/h şi va fi viscol cu precădere în a doua parte a intervalului.

COD GALBEN pentru intervalul 25 ianuarie ora 14.00 – 25 ianuarie ora 20.00

Vineri dupa-amiază va continua să ningă în nordul şi centrul Moldovei şi în zona Carpaţilor Orientali, iar vântul va mai avea intensificări îndeosebi în jumătatea sudică a Moldovei, viscolind şi spulberând zăpada.

Intensificări temporare ale vântului vor mai fi şi în Muntenia şi Dobrogea, iar în Transilvania va continua să ningă.

Începând din noaptea de vineri spre sâmbătă şi până duminică, temporar vor fi ninsori şi intensificări ale vântului în sudul şi sud-estul ţării.

"Acea atenţionare a fost actualizată printr-o nouă avertizare ce cuprinde 3 mesaje, în funcţie de intensitatea şi evoluţia fenomenelor. Ne-a determinat să facem acest lucru faptul că am obţinut date noi", a precizat meteorologul Alina Şerban, pentru Realitatea TV.

Întrebată dacă va fi prelungit codul portocaliu, meteorologul a explicat: "Deocamdată avem mai multe judeţe pe cod galben. În această noapte pentru Dobrogea, Muntenia, Oltenia avem precipitaţii în formă de ploaie, în Banat şi sudul Timişului lapoviţă şi în Moldova va ninge".

 

Teme articol: ultima ora
Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.