METEO 24 ianuarie 2012

COD GALBEN: Ninsori abundente şi viscol

de Covasna Media | 478 vizualizări

Va ninge abundent şi va fi viscol începând cu 25 ianuarie, ora 02:00 şi până pe 26 ianuarie ora 18:00. Vremea se va înrăutăţi în sudul şi estul ţării şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, unde meteorologii au instituit COD GALBEN de ninsori.

In aceste regiuni va ninge abundent, iar stratul de zapada depus va fi consistent. Vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze ce vor depasi la rafala 60...70 km/h, in special in judetele din sud-estul tarii unde va fi viscol.

In Dobrogea si in sudul si estul Munteniei, in prima parte a intervalului, precipitatiile vor fi mixte si se va produce polei.

VREMEA în următoarele zile!

Miercuri va fi iarnă aspră. Cerul va fi acoperit de nori denşi în toate regiunile şi va ninge consistent mai ales în sudul, centrul şi estul ţării. Pe litoral, pentru că este mai cald precipitaţiile vor fi şi sub formă de ploaie şi lapoviţă care vor favoriza formarea poleiului. Vântul va sufla destul de tare, în rafale care vor spulbera şi troieni de zăpadă. Regimul termic se apropie de cel normal, cu valori maxime cuprinse între minus 2 grade la Miercurea Ciuc şi cel mult 6 grade la Constanţa. Mâine în Bucureşti rafale de vânt, ninsoare şi cel mult 1 grad la amiază.

Vreme asemănătoare şi joi, cu nori mulţi, ninsori, vânt în rafale în majoritatea regiunilor, mai puţin prin vestul ţării. Temperaturile scad abrupt în est şi sud-est, cu 6..7 grade faţă de ziua precedentă, iar valorile maxime, în general negative, vor fi cuprinse între minus 7 grade în nordul Moldovei, la Suceava şi 2 grade în Câmpia de Vest, la Timişoara. Joi şi în capitală tot nisoare viscolită, iar la amiază maxima rămâne simţitor sub limita de îngheţ, cel mult minus 3 grade.

VREMEA la munte

Vremea se răceşte şi la munte. Norii nu mai lasă deloc soarelui şi nu lipsesc nici ninsorile care se extind treptat în toate masivele. Cantităţile de apă pot depaşi izolat 20 litri/mp în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali. Noaptea, vântul se va intensifica, în special pe creste.

(realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.