METEO 4 ianuarie 2020

Cod galben de intensificări ale vântului, precipitații mixte și ninsori

de Iulia Drăghici - Taraș | 2032 vizualizări

Administrația Națională de Meteorologie a emis două coduri galbene, cu fenomene care vizează intensificări ale vântului, precipitații mixte și ninsori. 

Acestea au în vedere zonele montane și Moldova și este valabil în intervalul 04 ianuarie, ora 17:00 – 06 ianuarie, ora 22:00.

 „Sâmbătă și duminică, local și temporar, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar la munte de peste 70 km/h. Pe parcursul zilei de luni (6 ianuarie) vântul va avea intensificări îndeosebi în regiunile sud-estice și în Carpații Meridionali. Temporar vor fi precipitații: în zona montană va ninge, în centrul, vestul, nordul și nord-estul teritoriului vor predomina ninsorile, iar în sud-est vor fi precipitații mixte. Local se va depune strat de zăpadă și, pe arii restrânse, se va forma polei sau ghețuș. Zăpada va fi viscolită sau spulberată în zona montană și, trecător, la început în regiunile vestice, apoi mai ales în cele estice, nord-vestice și centrale”, scrie ANM

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.