METEO 5 iulie 2015

Cod galben de caniculă în şase judeţe. Harta zonelor afectate

de Covasna Media | 489 vizualizări

Untitled-1

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de caniculă pentru şase judeţe din vestul şi nord-vestul ţării, unde temperaturile maxime vor ajunge la 37 de grade, în cursul zilei de luni, urmând ca marţi şi miercuri valul de căldură să se extindă în toată ţara.

Vremea va fi călduroasă, luni, în toată ţara, şi caniculară în regiunile vestice şi nord-vestice, unde se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35 - 37 de grade, iar indicele de temperatură- umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi, se arată în atenţionarea Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Judeţele vizate sunt Arad, Timiş, Bihor, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş.

Maxime termice de 35 - 36 de grade vor fi şi în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse.

În zilele de marţi şi miercuri, valul de căldură se va intensifica şi se va extinde în toată ţara, mai atenţionează ANM.

Anterior, ANM anunţase că vremea se va încălzi, de duminică, în toată ţara.

Temperaturile maxime vor depăşi 30 de grade, începând de duminică, în toată ţara, şi vor ajunge până la 33 - 34 de grade în Muntenia, Banat, Crişana şi Moldova, potrivit estimării Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Săptămâna aceasta în Transilavania media temperaturilor maxime vor fi de 30 - 31 de grade, iar a celor minime, de 11 - 12 grade.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.