METEO 15 august 2019

Atenționare meteorologică - Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată

de Covasna Media | 1623 vizualizări

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod galben pentru o zonă din centrul țării, valabil și în județul Covasna, în intervalul 15 august, ora 14 – 15 august, ora 23, fiind anunțate cantități de apă însemnate și instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în județele Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Brașov, Covasna și în zona de munte a județelor Buzău și Sibiu, se vor semnala averse torențiale, intensificări ale vântului, descărcări electrice și izolat grindină”, se arată în anunțul publicat de ANM.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 50...60 l/mp.

În același timp, în intervalul 15 august ora 12 – 16 august ora 09, ANM a mai emis o informare meteorologică, fenomenele vizate fiind manifestări de instabilitate atmosferică.

„Vor fi intervale cu instabilitate atmosferică la munte, și local în sudul și centrul țării, unde se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15... 20 l/mp și izolat 35 l/mp”.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.