METEO 20 august 2017

ANM: Cod galben de ploi și atenționare de răcire a vremii

de Covasna Media | 840 vizualizări

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi pentru județele din nordul și centrul țârii, valabil de duminică, ora 23.00, până luni, ora 23.00, precum și o atenționare privind scăderea temperaturilor în următoarele două zile, începând de astăzi, ora 18.00.

Astfel, în intervalul menționat, la munte, în Maramureș, Transilvania și în vestul Moldovei, cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40-50 l/mp, conform ANM.

”În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse și descărcări electrice. Astfel de manifestări vor fi în seara zilei de duminică (20 august) și în noaptea de duminică spre luni (20/21 august) în regiunile vestice și nord-vestice, iar pe parcursul zilei de luni (21 august) și în noaptea de luni spre marți (21/22 august) în zona de munte, în centrul țării și local în est și în sud. Cantitățile de apă vor depăși frecvent 15...20 l/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice și de sud-vest, dar și în timpul ploilor, când va putea lua aspect de vijelie. Temperatura aerului va scădea accentuat, la început în vest, centru și nord, apoi și în restul teritoriului, vremea devenind răcoroasă”, se arată în anunțul ANM.

 În același timp, meteorologii anunță că, în după-amiaza zilei de duminică, canicula și disconfortul termic vor persista local în sudul, estul și centrul țării.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.