LIFESTYLE 20 mai 2019

VIDEO Pilotul dronelor din Târgu Secuiesc, în TOP 100 al celor mai buni fotografi din lume

de Iulia Drăghici - Taraș | 5405 vizualizări

Szabi Ignácz s-a impus din peste 112.000 de fotografi din 172 de țări

Pilotul de drone din Târgu Secuiesc, Ignácz Szabolcs uluiește din nou lumea întreagă cu fotografiile sale incredibile. De această dată, tânărul a reușit să intre în TOP 100 al celor mai buni fotografi din lume, conform rezultatelor concursului 35AWARDS International Photography Awards, încheiat la începutul lunii mai.

Szabi Ignácz reușește astfel o performanță incredibilă, având în vedere că în competiție s-au înscris aproximativ 112.000 de fotografi din 172 de țări, cu peste 392.000 de fotografii.

Concursul internațional de fotografie, împărțit pe trei etape, a reunit 50 de jurați din toată lumea și a adunat peste 73 de milioane de voturi de pe întregul mapamond.

 „Ca întotdeauna, mă bucură foarte mult faptul că sunt printre cei mai buni. Dar mă bucură și mai mult că pot să promovez atât România, cât și județul nostru”, a declarat luni, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, Szabi Ignácz.

35AWARDS International Photography Awards, ajuns la a patra ediție, își propune încă din 2015 să adune la un loc cei mai buni 100 de fotografi ai lumii.

Cele 3 fotografii câștigătoare, ce îi aduc covăsneanului un binemeritat loc printre cei mai buni, sunt aceleași care au fost publicate și în celebrul tabloid englez Daily Mail în ianuarie și care ilustrează diverse ipostaze ale naturii în anotimpuri diferite și cum acestea influențează pădurile din extravilanele localităților Ojdula, Ghelința, Băile Balvanyos sau Brețcu.  Articolul din Daily Mail a fost titrat: „Imagini incredibile realizate cu drona care arată cum peisajul transilvănean se transformă pe parcursul anotimpurilor”.

O lună mai târziu, un nou album de imagini semnate de Szabi Ignácz a ajuns în publicația englezească, subiectul fiind de această dată Transfăgărășanul.

Talentul și inspirația tânărului covăsnean au ajutat și atunci, dar și acum, la promovarea la nivel mondial a frumuseților României.

În fiecare an, din 2015 încoace, covăsneanul Szabi Ignácz și-a adăugat în palmares cel puțin câte o distincție mondială, reușind în repetate rânduri să se numere printre cei mai buni piloți de drone din lume. Printre cele mai recente distincții cucerite s-a aflat și cea din decembrie 2018, respectiv locul II la concursul cu tema „Toamna în țara ta”, organizat de producătorul chinez de drone, DJI.

Pe lângă dubla apariție în Daily Mail, imagini realizate de Szabi Ignácz au ajuns și în cunoscuta publicație National Geographic, dar și pe site-ul internațional popular printre tineri, Bored Panda, www.boredpanda.com.

Un adevărat profesionist nu se plafonează și la fel crede și Szabi Ignácz care spune că e decis să rămână în continuare printre cei mai buni.

„Vreau să țin pasul tot timpul, să creez și să promovez România în fiecare an în fiecare concurs”, ne-a mai spus covăsneanul, care totuși punctează că în demersul său ar vrea să vadă și mai mult interes și sprijin din partea autorităților, care, spre deosebire de el, chiar au în fișa postului misiunea de promova județul și țara.  

Felicitări, Szabi Ignácz și îți mulțumim că ne faci mândri!

Pozele covăsneanului pot fi văzute la categoria „Drone”, începând de la minutul 34:00, în videoclipul următor: 

 

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.