ACTUALITATE 13 februarie 2019

Covăsneanul care îi uimește a doua oară pe englezi

de Iulia Drăghici - Taraș | 1345 vizualizări

Daily Mail a publicat un nou articol cu imagini realizate de Szabi Ignácz

Celebra publicație din Marea Britanie, Daily Mail, pare că s-a abonat la creațiile fotografice ale covăsneanului Szabi Ignácz, pilotul de drone originar din Târgu Secuiesc. Un nou album de imagini uimitoare a apărut pe site-ul tabloidului englez, de această dată cu peisaje care prezintă din aer faimosul Transfăgărășan.

Articolul, titrat „Imagini aeriene uimitoare ale drumului pe care Jeremy Clarkson îl descrie ca fiind «cel mai bun din lume»”(din engl. „Stunning aerial images of the road Jeremy Clarkson said was 'the best in the world'”) a apărut pe site-ul uneia dintre cele mai citite publicații englezești, Daily Mail, luni, 11 februarie. Autorul imaginilor este cunoscutul pilot de drone din Târgu Secuiesc, Szabi Ignácz, al cărui talent uluiește din nou toată lumea.

Nu e de mirare că Jeremy Clarkson a spus că acesta este cel mai bun drum din lume. Cu rotirile și întoarcerile sale printre munții României – șoseaua Transfăgărășan este visul oricărui pasionat de motoare. Iar aceste imagini uimitoare ale șoselei de 93 de mile oferă perspective de-ți lasă gura căscată. Acestea au fost realizate de fotograful din România, Szabi Ignácz, care pilotează drone și face fotografii minunate prin toată țara lui încă din 2014.

Șoseaua a fost construită la ordinele personale ale fostului lider comunist Nicolae Ceaușescu, despre care se crede că se dorea a fi o rută strategică printre munții Făgăraș”, scrie în textul care prezintă fotografiile artistului covăsnean.

„Dacă aș putea să descriu șoseaua Transfăgărășan într-o singură expresie acesta ar fi „îți taie răsuflarea”. Este de-a dreptul incredibil cum oamenii și-au făcut drum prin uriașii munți din Făgăraș”, le-a spus Szabi Ignácz jurnaliștilor de la Daily Mail.

Pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, acesta a declarat că noua reușită, a doua consecutiv, îi aduce mari satisfacții profesionale.  

„Bucurie mare. De data aceasta am reușit să public mai multe poze. În plus, o să mai apară și altele. Consider că este o reușită și mai mare, pentru că articolul este banner în secțiunea Travel, pe Daily Mail”, ne-a spus covăsneanul, care punctează că acesta este doar începutul.

„În ceea ce privește cariera doresc să fie publicate cât mai multe articole și poze din România în presa internațională”, ne-a mai spus Szabi Ignácz.

Primul articol cu lucrările covăsneanului, care prezentau tranziția anotimpurilor peste pădurile din județul Covasna a fost publicat în celebra publicație britanică în 28 ianuarie a.c., sub titlul „Imagini incredibile realizate cu drona care arată cum peisajul transilvănean se transformă pe parcursul anotimpurilor”.

Talentul și inspirația tânărului covăsnean a ajutat și atunci, dar și acum, la promovarea la nivel mondial a frumuseților României.

În fiecare an, din 2015 încoace, covăsneanul Szabi Ignácz și-a adăugat în palmares cel puțin câte o distincție mondială, reușind în repetate rânduri să se numere printre cei mai buni piloți de drone din lume. Cea mai recentă distincție a fost cucerită în decembrie 2018, respectiv locul II la concursul cu tema „Toamna în țara ta”, organizat de producătorul chinez de drone, DJI.

Pe lângă dubla apariție în Daily Mail, imagini realizate de Szabi Ignácz au ajuns și în cunoscuta publicație National Geographic, dar și pe site-ul internațional popular printre tineri, Bored Panda, www.boredpanda.com.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.