STIREA ZILEI 30 ianuarie 2019

Județul Covasna, promovat în Daily Mail cu imagini uimitoare din dronă

de Iulia Drăghici - Taraș | 6086 vizualizări

Tranziția anotimpurilor peste pădurile transilvănene a fost prezentată în celebra publicație britanică

Imagini incredibile realizate cu drona care arată cum peisajul transilvănean se transformă pe parcursul anotimpurilor”. Așa este titrat articolul apărut luni, 28 ianuarie, pe site-ul celebrei publicații englezești - Daily Mail, care prezintă o serie de colaje cu adevărat impresionante, realizată de cunoscutul pilot de drone din Târgu Secuiesc, Szabi Ignácz. Talentul și inspirația tânărului ajută astfel, din nou, la promovarea la nivel mondial a județului Covasna, a Transilvaniei și implicit a României.

Covăsnenii pot fi cu adevărat mândri că trăiesc într-o zonă bogată în peisaje naturale uimitoare. Pe aceeași idee a pornit și cel mai nou proiect promovat la nivel mondial al pilotului de drone din Târgu Secuiesc, Szabi Ignácz. El a scos în evidență tranziția dintre anotimpuri, de la vară la iarnă sau de la toamnă la iarnă, în pădurile covăsnene din extravilanele localităților Ojdula, Ghelința, Băile Balvanyos sau Brețcu. Britanicii, al căror Prinț Charles vine des în zonă, au apreciat imaginile extraordinare și le-au publicat pe unul dintre cele mai citite publicații din țară.

Szabi a surprins toate imaginile sale în județul Covasna, parte din Transilvania – care este o regiune istorică a României – cunoscută pentru pădurile sale frumoase. Acesta a făcut fotografii ale unui peisaj într-un anotimp, după care, după câteva luni, s-a întors cu drona în exact același loc ca să surprindă transformarea. Fotograful a folosit apoi programul Photoshop pentru a combina cele două cadre, astfel încât să scoată în evidență diferențele”, arată texul alăturat imaginilor publicate luni, 28 ianuarie, pe Daily Mail.

„Am făcut o mulțime de experimente cu lucruri și tehnici. Schimbarea anotimpurilor mă uimește întotdeauna, de aceea m-am gândit că arătând cele două anotimpuri într-o singură imagine va uimi, de asemenea, și publicul. Pentru asta a trebuit să mă întorc în același loc în fiecare anotimp și să fac poza din exact aceeași înălțime și unghi”, a explicat, pentru aceeași publicație britanică, pilotul de drone din județul Covasna, Szabi Ignácz.

Promovarea României, un obiectiv al covăsneanului

Daily Mail scrie de asemenea că fotograful din Târgu Secuiesc își dorește ca prin aceste imagini să arate cât de frumoasă poate să fie România.

„La felul cum lucrurile se mișcă în acest moment, eu și ceilalți talentați fotografi din România punem Transilvania și România din nou pe hartă. România are multe de oferit și eu sunt hotărât să o promovez în orice modalitate posibilă. Sunt foarte mândru că sunt câștigătorul câtorva concursuri internaționale de fotografii realizate cu drona pentru că în acest fel România este promovată în «lumea mare»”, a mai explicat Szabi Ignácz.  

Pasiunea pentru drone a covăsneanului deja celebru în România și nu numai a început în 2014, odată cu achiziționarea primului aparat. Szabi Ignácz spune acum că dronele reprezintă o parte importantă a vieții lui, care s-a transformat din pasiune în profesie.

„Când sunt în aer, simt că am eu însumi aripi. Mă simt plin de bucurie de fiecare dată când termin câte o sesiune pentru că știu că și alții o să aibă posibilitatea să vadă alte perspective. Prima dronă am achiziționat-o în 2014 împreună cu tatăl meu. Din păcate, acesta a decedat și în memoria lui am promis că voi continua fotografia și videografia și voi scoate ce e mai bun din munca mea”, a mai împărtășit covăsneanul publicației din Marea Britanie.

Parteneriatul va continua cu un proiect surpriză

Fără îndoială, Szabi Ignácz s-a ținut de promisiune pentru că nu puține sunt premiile câștigate la nivel mondial de acesta până acum. În fiecare an, din 2015 încoace, covăsneanul și-a adăugat în palmares cel puțin câte o distincție mondială, reușind în repetate rânduri să se numere printre cei mai buni piloți de drone din lume. Cea mai recentă distincție a fost cucerită în decembrie 2018, respectiv locul II la concursul cu tema „Toamna în țara ta”, organizat de producătorul chinez de drone, DJI.

Pe lângă Daily Mail, imagini realizate de Szabi Ignácz au ajuns și în cunoscuta publicație National Geographic, dar și site-ul internațional popular printre tineri, Bored Panda, www.boredpanda.com.

De altfel, de aici s-a format și legătura între covăsnean și publicația britanică.

„Eram aproape sigur că pozele o să aibă succes fiind apreciate și de curatorii de la National Geographic. Cei de la Daily Mail vor să mai colaborăm. Dacă termin noul proiect, o să fie publicat luna viitoare. Au zis să treacă ceva timp”, a declarat, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, Szabi Ignácz, care a punctat că vrea să păstreze ascunse detaliile noii colaborări surpriză.

Plus de imagine și pentru județ, nu numai pentru covăsnean

Sigur că articolul aduce faimă în primul rând autorului imaginilor, cum este și normal, însă nici județul Covasna nu iese deloc rău din toată această „afacere”, ba dimpotrivă.

Cred că pozele sunt cea mai eficientă modalitate de promovare”, ne-a mai spus Szabi Ignácz, care în repetate rânduri s-a declarat mândru că poate să ajute în acest fel locurile natale.

Ajutorul în promovare primit de județul Covasna prin intermediul pilotului de drone din Târgu Secuiesc este apreciat și de reprezentanții autorităților județene, care speră ca cei care aruncă ochii peste imagini să se gândească și să aleagă o destinație de aici pentru vacanțele viitoare.

Orice modalitate sau inițiativă prin care județul nostru poate să apară în publicații din străinătate, prin care bineînțeles se evidențiază potențialul turistic al județului nostru este  binevenită și lăudabilă. Îl cunoaștem și am și lucrat împreună cu Ignácz Szabolcs pe diferite proiecte de promovare a turismului. Pozele sale sunt și pe paginile de Instagram și Facebook administrate de colegii noștri de la „Vizitează Covasna” și „Visit Covasna”. Daily Mail are milioane de cititori în fiecare zi și să sperăm că mulți dintre cei care văd aceste fotografii excepționale vor include în viitoarele lor destinații turistice și județul Covasna”, a declarat, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Grüman Róbert.

Publicația Daily Mail are peste 16 milioane de urmăritori doar pe Facebook, însă vestea că Transilvania este promovată astfel de celebrul tabloid britanic a fost preluată de multe alte publicații din țară, ceea ce înseamnă o și mai mare publicitate pentru județul Covasna, dar în special pentru munca deosebită a pilotului de drone. Acesta poate fi, așadar, un exemplu că munca făcută cu drag și pasiune poate să aducă bucurie pentru o întreagă comunitate și chiar regiune.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.