LIFESTYLE 14 februarie 2023

Simplitatea și versatilitatea dictează moda în materie de rochii de mireasă

de Daniela Luca | 1191 vizualizări

Ținuta poate fi alcătuită și din două piese, spune designerul Könczei Alpár

Atunci când organizezi o nuntă, alegerea rochiei de mireasă este printre cele mai importante detalii. Femeile care urmează să se căsătorească și care vor să poarte în ziua cea mare o rochie unicat, semnată de un designer, trebuie să știe că o astfel de lucrare se execută în două-trei luni, pentru că e vorba de multă muncă în spate. Designerul Könczei Alpár din Sfântu Gheorghe ne-a spus că anul acesta e despre simplitate și despre versatilitate. 

Ca și în cazul costumelor de mire, anul acesta se pare că e vorba despre ceva mai diferit și îndrăzneț și în ceea ce ține de rochiile de mireasă. Pentru că astfel poate fi mai flexibilă, ținuta poate fi alcătuită și din două piese, spun specialiștii în domeniu. 

„După Covid a fost perioada aia în care nu știai dacă o să ai sau nu nunta, și cred că atunci s-a remodelat puțin industria și s-a îndreptat spre simplitate și flexibilitate, adică poți să ai nu doar o rochie, ci și o fustă și un top, sau o fustă detașabilă. Deci, cred că în direcția asta s-au mișcat lucrurile în ultima vreme”, ne-a spus designerul Könczei Alpár, cu care am discutat la târgul de nunți Sepsi Wedding, care a avut loc weekendul trecut la Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe. 

În ceea ce privește motivul pentru care miresele ar alege să apeleze la un designer, acesta spune că rochiile făcute pe comandă, personalizate, pot sublinia stilul fiecăreia dintre cele care urmează să le poarte. 

„O rochie creată de un designer este unicat. Nu o să aibă o altă persoană rochia identică. Eu nu fac două rochii la fel niciodată. Deci e unicat, e după măsurile clientei. Apoi, reflectă personalitatea ta, stilul tău. Poate fi în ton cu locația, cu decorul. (...) Mereu trebuie să fac un compromis între stilul meu și stilul miresei. E perfect dacă reușim să ne întâlnim la mijloc, pentru că fiecare are imaginația lui”, a mai precizat Könczei Alpár.

„Cam două-trei luni lucrez la o rochie”

Designerul a precizat că nu vinde rochii în afară pentru că miresele trebuie să vină la probă. Însă clientele vin la atelierul din Sfântu Gheorghe și din alte orașe din țară, chiar și de la sute de kilometri, spune el. 

Prețurile pentru o rochie de mireasă semnată de el încep de la 3.000-3.500 de lei, însă costul diferă în funcție de material și de complexitatea lucrării. Cu cât este mai minuțios lucrată, cu atât îi crește și valoarea. 

„Eu le gândesc și tot eu le execut. Nu am ajutor. Cam două-trei luni lucrez la o rochie, dar depinde și de cât de des pot veni miresele la probă, că pot să realizez și în două-trei săptămâni. Am avut tot felul de cazuri. Au fost și momente în care a trebuit să fac o rochie și într-un timp mai scurt, dar au fost și cazuri când am avut destul timp”, ne-a mai spus designerul. 

Târgul de nunți de la Sfântu Gheorghe, Sepsi Wedding, din 11 și 12 februarie, s-a bucurat și la această ediție de un număr foarte mare de vizitatori, peste 1.000, ceea ce înseamnă că organizatorii și-au atins obiectivul de a-i aduce la un loc pe profesioniști și pe viitorii clienți.

Citește și: 

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.