LIFESTYLE 14 februarie 2023

Albastru marin sau fucsia, printre tendințele din acest an pentru costumele de mire

de Daniela Luca | 1249 vizualizări

Cât costă în medie o ținută completă 

Anul acesta este unul al detaliilor mai deosebite și mai creative pentru mirii care vor să fie îmbrăcați astfel încât costumul să le reflecte stilul individual. Totodată, negrul este din nou în trend, însă acesorizat ca atare. Un designer vestimentar, prezent la târgul de nunți Sepsi Wedding, care a avut loc weekendul trecut la Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe, ne-a spus că în tendințe sunt și culori precum albastru marin sau fucsia. 

„Acum a revenit negrul în trend, dar s-a schimbat croiala. Pentru miri, dar și pentru invitați, se poartă mai mult slim fit-uri. Vorbim de negrul care e ușor mat, dar are și un pic de luciu, iar pe lângă negru sunt și culorile îndrăznețe, cum ar fi un albastru marin, fucsia mai închis un pic, adică movul acela ușor mai aprins, și printurile, carourile. Anul ăsta e foarte îndrăzneț. Dintre cravată și papion, aș alege cravată. Dacă e mai îndrăzneț costumul, atunci și șosetele pot fi mai colorate, ca să meargă cu batista, cravata. Nu sugerez griul deschis, pentru că e greu să nu dai pe tine și se vede mai tare, dar te poți accesoriza cu ceva mai deschis, cravată sau butoni, care să iasă în evidență, sau chiar ace de cămașă”, ne-a spus designerul vestimentar Ana Maria Toma, cu care am discutat la standul Secuiana. 

Chiar dacă și negrul e la modă, sobrietatea este înlocuită cu un stil mai creativ, iar culorile trebuie să domine ținuta.

Mirele trebuie să se gândească la cum va arăta în ziua cea mare cu cel puțin trei luni înainte, spun specialiștii. 

„Minim cu trei luni înainte e nevoie ca mirele să își pregătească ținuta sau măcar să aibă o idee de unde pleacă și cum ar vrea să arate. Dacă își face pe măsură, atunci e mult mai bine, mai ales dacă știi că ai tendința să te îngrași sau să slăbești într-un timp scurt, cu toate că avem croieli care se potrivesc la mai multe circumferințe de corp”, ne-a mai spus designerul vestimentar. 

Ana Maria Toma a mai precizat că piesele care alcătuiesc ținuta mirelui pot fi purtate și separat la diverse ocazii, deci sunt o investiție pe termen lung. În ceea ce privește costurile, un costum ajunge la aproximativ 2.000 de lei, iar cu încălțăminte și accesorizări se poate ajunge și la 4.000 de lei. 

Cel mai mare târg de nunți din regiune, Sepsi Wedding, a ajuns, în perioada 11-12 februarie, la cea de-a VII-a ediție. Sute de persoane au avut ocazia să socializeze în cele două zile cu specialiștii din domeniul organizării evenimentelor. Una dintre noutățile târgului a fost prezența fotbaliștilor de la Sepsi OSK, care au defilat în costume de mire, alături de dansatoarele de la Love to Dance.

Citește și: 

Sursă foto: Máté Bence

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.