LIFESTYLE 13 februarie 2023

Ce se poartă în materie de coafuri de mireasă în 2023

de Daniela Luca | 1514 vizualizări

Specialiștii din domeniul înfrumusețării, prezenți la Sepsi Wedding, vin cu sfaturi

Coafuri cât mai lejere și păr cât mai sănătos și îngrijit. Pe asta mizează specialiștii din domeniul înfrumusețării în materie de trenduri pentru miresele din 2023. Pregătirile în acest sens trebuie să înceapă chiar din momentul în care este stabilită data nunții, ne-a spus coafeza Yvette Tribel, cu care am discutat în weekendul ce tocmai a trecut, la cel mai mare târg de nunți din regiune, Sepsi Wedding, găzduit de Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe. 

Specialiștii din domeniul înfrumusețării care au fost prezenți la Sepsi Wedding au spus că, în ceea ce privește coafura miresei, dar și a invitatelor la nuntă, la modă este în continuare confortul și lejeritatea. Felul în care este prins părul trebuie să scoată în evidență trăsăturile și să fie în armonie cu toate celelalte elemente ale imaginii. 

„Din cauza covidului, toată lumea vrea ca nunta să fie ceva cât mai lejer, intim și personal. La fel e și în cazul părului. Miresele vor lejeritate, vor să fie comod, nu atât de fixat. E nevoie ca părul să fie cât mai hidratat, indiferent dacă e vopsit sau e natural. De când știm data nunții, deja putem începe pregătirile. Toată lumea lasă să crească părul, dar e important ca odată la trei luni să se facă o reîmprospătare, să se ia puțin din vârfuri. Când alegem o coafură trebuie să ținem cont de fizionomie, de trăsături, adică forma feței, ochii, forma urechilor, tipul de păr, calitatea și cantitatea lui. Contează și rochia, evident, pentru că trebuie să fie o armonie”, ne-a spus Yvette Tribel. 

Ea spune că în continuare sunt la modă cocurile, pentru că se pot fixa în așa fel încât să reziste pe tot parcursul evenimentului. Se poartă și împletituri, însă cât mai lejere. Indiferent de stilurile care se poartă, este important ca mireasa să se simtă bine cu alegerea pe care o face, mai spun specialiștii. 

„De fiecare dată le rog pe mirese să îmi arate o fotografie, cam cum ar vrea să fie, pentru inspirație, iar apoi pornind de acolo vedem ce se poate face și cum ar sta. Astfel, putem face o probă și putem vedea cum și cât rezistă coafura și dacă îi place. Mie îmi plac foarte mult cocurile, pentru că sunt mai rezistente și mai stabile. Îl faci dimineață și îl ai până a doua zi. E la modă chiar și părul lăsat pe spate sau jumătate prins doar. Merge și varianta de împletit, dar cât mai lejer. Legat de accesorii, tradiționalul voal se poartă, florile vii, sau, dacă avem pe rochie ceva perle sau alte accesorii, putem să le punem și în păr, ca să armonizăm chipul, ca să se simtă cât mai bine mireasa, că până la urmă acesta e scopul”, a mai precizat coafeza. 

A VII-a ediție a celui mai mare târg de nunți din regiune, Sepsi Wedding, a avut loc în perioada 11-12 februarie, după o pauză de doi ani cauzată de pandemie. Cuplurile care își pregătesc cea mai importantă petrecere a vieții lor, nunta, au avut ocazia să comunice cu zeci de furnizori de servicii pentru a primi sfaturi și îndrumări de la specialiștii din domeniu.

Citește și: 

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.