LIFESTYLE 21 iunie 2018

Operele unui ilustru artist graffiti, expuse la Sfântu Gheorghe

de Geanina Lupșa | 782 vizualizări

Publicul va putea admira lucrările lui Banksy la Szimpla

Cafeneaua Szimpla din Sfântu Gheorghe va găzdui sâmbătă, începând cu ora 19:00 expoziția operelor graffiti ale lui Banksy, un artist britanic. Lucrările fac parte din colecția lui Lucian Trancă, colecționar și pasionat de capodoperele artistului din Londra. La eveniment vor fi prezenți și membrii trupei Midnight Buzz. Intrarea la vernisaj este liberă.

Banksy este un pseudonim, pentru unul dintre cei mai apreciați artiști graffiti din lume. De-a lungul timpului s-au făcut numeroase speculaţii referitoare la identitatea artistului britanic. Există zvonuri conform cărora Banksy ar fi o femeie, alții consideră că, de fapt, sub acest pseudonim se află 7 artiști.

Indiferent de identitatea acestuia, organizatorii acestui eveniment, administratorii cafenelei Szimpla, consideră că operele acestuia merită să fie cunoscute și în județul Covasna. Ideea organizării unei astfel de expoziții îi aparține lui Lucian Trancă din Sfântu Gheorghe, care admiră și colecționează lucrările lui Banksy. Toate operele și fotografiile care vor fi expuse fac parte din colecția lui Lucian.

„Banksy este cel mai renumit artist din Londra care face graffiti, nu se știe cine este el. Cel care a venit cu ideea să organizăm evenimentul este Lucian Trancă. El este pasionat de lucrările lui Banksy, este un colecționar de lucrări și fotografii, merge pe urmele lui Banksy(…)plus că și-a procurat foarte multe lucruri din magazinul care a fost magazinul oficial din Londra al artistului. Noi organizăm evenimentul, iar Lucian a venit cu ideea”, a declarat pentru Observatorul de Covasna, administratorul cafenelei Szimpla, Józsi Kinga.

Potrivit organizatorilor, scopul evenimentul „Szimpla Banksy Expo” este acela de a aduce mai aproape de public lucrările artistului graffiti.

„Eu am văzut prin diverse reviste niște lucrări de-ale lui (…)și când am ajuns în Londra am intitulat eu o chestie - pe urmele lui Banksy(…) Dincolo de faptul că nu se cunoaște exact cine este persoana respectivă, de asta unii îl și numesc cel mai celebru artist contemporan necunoscut, m-am tot uitat pe net și în toate clasamentele este în top în ceea ce a făcut”, ne-a precizat colecționarul, Lucian Trancă.

Muzica de fundal care va însoți expoziția va fi susținută de trupa Midnight Buzz, înființată anul trecut în luna decembrie.

„Membrii trupei sunt atât din Brașov cât și din București(…) Această formație, care va fi, de fapt, muzică de background, o să fie în paralel, se completează una pe cealaltă, expoziția cu muzica, sunt două lucruri care merg mână în mână”, a mai adăugat Józsi Kinga.

La eveniment pot lua parte toți cei interesați, intrarea fiind liberă.

„Sperăm să vină lumea, să afle informații noi, pentru că se va discuta despre această temă, bănuiesc că vor participa și persoane cunoscătoare în acest domeniu și vor putea să discute între ei“, ne-a mai spus organizatorul evenimentului, Józsi Kinga.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.