LIFESTYLE 9 iunie 2011

Block-party de vară marca “Almost Famous Saints”

de Székely Emőke | 1113 vizualizări
Publicul din Sfântu Gheorghe, iubitor de muzică mai aparte, va avea ocazia să ia parte la un concert în care stilurile muzicale vor fi amestecate, mixate, pentru ca rezultatul să fie un cocktail perfect de ritmuri, tocmai bun de ascultat într-o seară de vară. Proiectul muzical numit “Almost Famous Saints” a fost iniţiat în septembrie 2010 ca rezultat al întâlnirii dintre percuţionistul Aron Ferencz şi DJ-ul Radu Voina

Publicul din Sfântu Gheorghe, iubitor de muzică mai aparte, va avea ocazia să ia parte la un concert în care stilurile muzicale vor fi amestecate, mixate, pentru ca rezultatul să fie un cocktail perfect de ritmuri, tocmai bun de ascultat într-o seară de vară.

Proiectul muzical numit “Almost Famous Saints” a fost iniţiat în septembrie 2010 ca rezultat al întâlnirii dintre percuţionistul Aron Ferencz şi DJ-ul Radu Voina, şi a susţinut prima reprezentaţie publică în cadrul celei de-a doua ediţii a Turntablism Workshop-ului din Bucureşti în toamna anului trecut.

“Deşi la început ne gândeam la mash-up-uri funky-hip-hop, treptat am abordat un gen mai apropiat de funk-ul pur pentru ca mai apoi să trecem la stilul care ne defineşte, şi pe care îl iubim astăzi atât de mult” – spune Radu Voina.

Din punct de vedere muzical proiectul se află la intersecţia dintre muzica ascultată la petrecerile anilor '70 şi ritmurile electronic-sacadate, atât de ascultate astăzi.

În aprilie 2011, după o serie de evenimente susţinute împreună cu DJ-ul Csongor Horvath şi derulate sub titlul "Almost Famous Saints vs. Chionghee", cei doi băieţi au decis cooptarea lui Chionghee în proiectul deja pornit.

Decizia s-a dovedit a fi una deosebit de inspirată, întrucat petrecerile pe care le organizează în noua formulă au un aer proaspăt, căpătând o structură nouă, mai închegată.

“Ne bucurăm deosebit de mult că în sfârşit avem ocazia să aducem muzica funk în Sfântu Gheorghe, locul de unde am plecat cu toţii” – spune Radu Voina, adăugând că “întodeauna ne-am lăudat cu faptul că suntem din Sfântu Gheorghe - de aici şi denumirea proiectului: Almost Famous Saints. De asemenea ne mândrim cu multiculturalitatea proiectului nostru: doi secui şi un secui wannabe care fac petreceri cu muzica afro.”

Aşadar, diseară, în Ceainăria Tein băieţii se vor prezenta în formulă completă: RockstAron la tobe, Chionghee BZGR şi Sfântu DSF la platane. Ei spun că vor începe cu Nu-Jazz, vor trece la Swing, pentru ca mai apoi ritmurile Funky-old school să pună stăpânire asupra spaţiului din faţa Ceainăriei.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.