FEMEI CARE FAC DIFERENȚA 31 martie 2023

Sportiva Incze Kriszta Tünde: „Îmi doresc o medalie la Jocurile Olimpice”

de David Leonard Bularca | 1660 vizualizări

Sportiva Incze Kriszta Tünde, care a obținut medalia de bronz la Jocurile Europene din 2019 de la Minsk, la proba de 62 de kg; medalia de argint la proba de 65 de kg la Campionatele Europene de Lupte din 2019, de la București – acestea fiind doar câteva dintre performanțele sale din ultimii ani, spune că își dorește să câștige o medalie la Jocurile Olimpice și se pregătește pentru asta. Ea ne-a oferit și alte câteva mici detalii în mini-interviul de mai jos, realizat în cadrul campaniei ziarului nostru „Femei care fac diferența: 20 de portrete”. 

Ai un model feminin care te inspiră? Cine este și ce calități are? 

Când eram copil, o aveam în sală ca exemplu de urmat pe Dobre Estera, care era cea mai bună luptătoare din România în acea perioadă și era ceva normal să îmi doresc să devin ca ea. Acum, că am crescut și sunt una dintre cele mai bune luptătoare din România, nu îmi mai doresc să fiu ca cineva, acum îmi doresc să devin o versiune mai bună de a mea pe zi ce trece.

Cum crezi că ar trebui să ne raportăm la timp, cel pe care multe femei îl consideră cel mai mare inamic? 

Cred că timpul este cel mai mare inamic al tuturor, nu doar al femeilor, de aceea trebuie să ne bucurăm de fiecare zi, pentru că fiecare etapă a vieții are frumusețea ei, iar la final să nu avem regrete că a trecut timpul pe lângă noi.

Cum îți găsești motivația zi de zi pentru a te implica și a duce la capăt toate responsabilitățile pe care le ai? 

Am un vis pe care încă nu l-am îndeplinit. Îmi doresc o medalie la Jocurile Olimpice. Știu ce responsabilități am pentru ca acest lucru să se îndeplinească, iar asta mă ține motivată zi de zi.

Cum se împacă viața de familie sau timpul liber și viața profesională?

Asta cred că e cea mai grea parte la sportul pe care îl practic, pentru că am foarte puțin timp liber pe care pot să îl petrec alături de familie, dar cu toate astea încerc să merg acasă de câte ori am ocazia.

În săptămânile următoare vom continua să vă prezentăm „Covasna femeilor care fac diferența”, adică o serie de 20 de interviuri cu tot atâtea femei din județ care și-au pus amprenta asupra comunității noastre. La final, voi, cititorii, veți putea vota, după ce veți afla povestea fiecăreia, care dintre cele 20 de femei v-a impresionat cel mai mult prin acțiunile și realizările sale.

Distribuie articolul:  
|

FEMEI CARE FAC DIFERENȚA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.