EDUCATIE 22 mai 2012

Unde alegi să înveți?

de Székely Emőke | 586 vizualizări

Săptămâna aceasta va avea loc prima Bursă a Universităților Europene la Sfântu Gheorghe.

Aula Extensiei din Sfântu Gheorghe a Universității „Babeș-Bolyai” va găzdui între 24-26 mai prima Bursă a Universităților Europene desfășurată la Sfântu Gheorghe. Evenimentul organizat de Centrul de Resurse pentru Tineret și UBB are ca scop prezentarea nu doar a programei de învățământ a diferitelor universități, ci și o introducere interactivă în viața campusurilor universităților respective. De aceea la eveniment au fost invitați nu doar reprezentanți ai universităților, ci și studenți, care vor împărtăși experiențele lor de zi cu zi.

Organizatorii au invitat 67 de univesități, dintre care în jur de 30 au răspuns pozitiv și vor fi prezente la bursa de joi. Printre acestea se numără Universitatea din Szeged – Facultatea de pedagogie, Facultatea de Drept și Științe politice, Facultatea de Agronomie, Facultatea de medicină și științe sociale, Facultatea de inginerie; Universitatea din Debrecen; Universitatea Eötvös Loránd (ELTE) din Budapesta; Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca; Colegiul de Afaceri din Odorheiu Secuiesc; EMTE Sapientia – Miercurea Ciuc, Târgu Mureș, Cluj-Napoca; Academia de Studii Economice din București; Veliko Turnovo University – Bulgaria; Universitatea Szent István – Gödöllő; Universitatea din Bucureşti; Universitatea de Arte și Design din Cluj-Napoca.

„Ideal ar fi ca cei care învață în străinătate să se întoarcă acasă și să își fructifice cunoștințele aici. Să vadă lumea, să beneficieze de învățământ de calitate, dar apoi să se întoarcă și să folosească aceste cunoștințe în beneficiul comunității de unde au plecat” – este de părere vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Henning László. Ideea vicepreședintelui a fost împărtășită și de primarul Antal Árpád, care a spus că din cei cinci ani de facultate, doi i-a petrecut peste hotare.

Organizatoarea Veres Timó a declarat că ideea unei astfel de burse este mai veche, își are originile în 2009, dar din diferite motive nu s-a putut concretiza până acum.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.