EDUCATIE 14 iulie 2011

Sute de locuri la Extensia UBB Sfântu-Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 534 vizualizări

Extensia din Sfântu-Gheorghe a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca are disponibile aproape 500 de locuri pentru învățământul superior, fericiții absolvenți care au reușit să-și ia Bacalaureatul în prima sesiune a examenului începând deja să-și depună dosarele de înscriere.

Directorul Extensiei, prof. univ. dr. Fazakas Jozsef, a declarat că pentru anul universitar 2011/2012 există 490 de locuri la specializările pe Științe Economice, Ingineria Mediului și Administrație Publică, atât la secția română cât și maghiară. Din cele 490 de locuri, 120 sunt locuri cu taxă, restul fiind bugetate. Pentru că Extensia primește dosare de înscriere inclusiv pentru admiterea din centrul universitar de la Cluj-Napoca, mulți dintre tinerii covăsneni care din toamnă vor să devină studenți clujeni au venit deja la Sfântu-Gheorghe pentru a depune documentația în acest sens. Admiterea la UBB, atât pentru Sfântu-Gheorghe cât și pentru Cluj-Napoca, se face pe bază de dosar, luându-se în calcul mediile anilor de studii și/sau cele de la Bacalaureat, în funcție de specializările alese de către cei dornici să devină studenți.

În ceea ce privește motivațiile tinerilor de a alege Extensia de la Sfântu-Gheorghe pentru continuarea studiilor, Fazakas Jozsef este de părere că acest lucru este unul firesc atâta vreme cât tinerii din județ găsesc aici specializările care îi interesează, fiind desigur vorba și despre cheltuieli mai mici decât într-un mare centru universitar.

”Cred că este normal ca tinerii din județ și dimprejur să vină spre Extensie, deoarece am dobândit deja o tradiție, UBB având un învățământ de elită care s-a transferat și în mentalitatea Extensiei de la Sfântu-Gheorghe. Cartea de vizită a Extensiei sunt cei 3-400 de studenți care termină anual facultatea aici, se duc peste tot în țară, reușesc să se angajeze și cu privire la care nu primim nicio reacție negativă, ci doar aprecieri”, a declarat Fazakas Jozsef, adăugând că Extensia de la Sfântu-Gheorghe are 16 programe de învățământ acreditate și autorizate, ceea ce este mare lucru în condițiile existenței atâtor unități de studii superioare neacreditate.

Până acum, pentru noul an universitar și-au depus dosarele de admitere câteva zeci de tineri, sesiunea urmând a fi închisă pe 1 august. Extensia se așteaptă însă să fie luată cu asalt de noi dosare de admitere odată cu finalizarea celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului, la începutul lunii septembrie.

În ceea ce privește o eventuală extindere a specializărilor Extensiei pe viitor, Fazakas a apreciat că acest lucru s-ar putea întâmpla de anul viitor, în funcție și de cerințele studenților, desigur, dar ținându-se cont de impact, nedorindu-se o scădere a calității învățământului.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.