EDUCATIE 7 septembrie 2023

Surpriza începutului de an școlar la Întorsura Buzăului: teren nou de sport

de Iulia Drăghici - Taraș | 1054 vizualizări

Un teren de sport nou-nouț, cu nocturnă, în aer liber, va fi dat în curând în folosință la Întorsura Buzăului. Acesta va putea fi utilizat pentru meciuri de handbal, baschet, tenis de câmp și volei. Este poziționat strategic, între Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” și Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”. Alături se mai găsesc și Clubul Copiilor și Sala de Sport „Valeriu Bularca”. Investiția nu a fost recepționată încă și nici nu a fost stabilit un regulament clar de utilizare, însă autoritățile dau asigurări că nu mai durează mult.

Costurile proiectului s-au ridicat la 130.000 de euro. O parte din sumă, adică 50.000 de euro, sunt bani europeni, obținuți de la AFIR, prin intermediul Grupului de Acțiune Locală „Curbura Carpaților”. Restul banilor, 80.000 de euro, a fost suportat din bugetul local.

Recepția și inaugurarea vor avea loc după ce va fi montată și ultima piesă, adică o tabelă electronică. Până acum nu a fost stabilit clar modul în care va fi administrată locația. Autoritățile își doresc să îl ofere cu folosință gratuită cetățenilor, însă în mod controlat. Adică probabil va fi un sistem pe bază de rezervări, astfel încât să se cunoască mereu cine a fost acolo, în caz că vor apărea pagube.

Este gata, dar mai așteptăm să vină tabela electronică. A fost comandată din China. După aceea, vom face recepția și o vom da în folosință. Va fi gratuit, dar sub control. (...) Așa cum am scris și pe Facebook, atunci când am intrat prima dată acolo, am simțit aceeași bucurie ca atunci când eram copil și am primit prima bicicletă”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna și CovasnaMedia.ro, primarul Raul Urdă.

Terenul va putea fi folosit pentru multe activități sportive în aer liber.

Terenul este marcat pentru handbal, tenis, baschet și volei. E pe tartan cu cauciuc, nu e tartan dur, pentru a evita accidentările. Dar tocmai pentru că nu e un material dur, este și sensibil, ceea ce înseamnă că trebuie să facem tot ce ține de noi ca să îl protejăm, pentru că nu este deloc ieftin”, a punctat, într-o declarație pentru redacția noastră, viceprimarul Silviu Popica. 

Primele informații despre acest proiect le-am publicat încă din 2021, moment în care a fost clar că această investiție va deveni realitate.

Este un proiect binevenit, având în vedere atât nevoia tinerilor de a avea spații pentru a petrece timpul liber în siguranță, dar și pentru că fosta sală de sport a școlii gimnaziale nu a mai putut oferi condiții decente pentru orele obligatorii de sport ale elevilor.

Sursa foto: Facebook/Raul Urdă

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.