EDUCATIE 6 ianuarie 2013

Simulare pentru examenele de bacalaureat și evaluare

de Székely Emőke | 598 vizualizări

Simulare pentru examenele de bacalaureat și evaluareDupă vacanța de iarnă elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor intra în curând în febra examenelor. Având în vedere rezultatele slabe înregistrate anul trecut la examene, Inspectoratul Școlar al Județului Covasna va organiza în luna februarie simulări atât pentru bacalaureat, cât și pentru examenul de evaluare.

Elevii de clasa a VIII-a vor susține examen la Limba și Literatura Română pe data de 12 februarie, iar pe 13 februarie la Matematică. Anul trecut la examenul național jumătate dintre elevii covăsneni nu au obținut nota 5.

Prima probă a simulării bacalaureatului va avea loc pe data de 6 februarie la disciplina Limba și Literatura Română, o zi mai târziu vor susține proba la Matematică sau Istorie, iar pe 8 februarie va avea loc simularea la Limba și Literatura Maternă.

„Scopul acestor simulări este acela de a vedea care sunt acele materii unde sunt deficiențe, iar elevii și profesorii să poată recupera din materie până la examenul din vară” – a declarat inspectorul șef din cadrul IȘJ Covasna, Keresztély Irma.

Anul trecut a fost înregistrată cea mai mică rată de promovabilitate a examenului de bacalaureat, doar 33%. Subiectele pe care le vor primi elevii la simulări vor fi elaborate de către IȘJ Covasna și vor fi trimise către fiecare școală din județ. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.