EDUCATIE 10 mai 2011

Se desfiinţează Grupul Școlar Gaman Janos

de Monica Vrânceanu | 1442 vizualizări

Situația a ajuns una de netolerat, ca urmare a unui prost management și a unei proaste gestionări a actului didactic

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna și Primăria Sfântu-Gheorghe au decis desființarea Grupului Școlar Gaman Janos și trecerea claselor și a elevilor de aici la Grupul Școlar Puskas Tivadar.

Inspectorul școlar general al județului Covasna, Keresztely Irma, a declarat că situația de la Grupul Școlar Gaman Janos a ajuns una de netolerat, ca urmare a unui prost management și a unei proaste gestionări a actului didactic, astfel scăzând anual calitatea învățământului de aici și implicit numărul elevilor.

”Numărul de elevi care aleg să studieze la Grupul Școlar Gaman Janos descrește anual, iar acest lucru a fost generat de un management prost, de faptul că nu s-au ținut ore, s-a permis elevilor să chiulească, nefiindu-le trecute absențele în cataloage”, a declarat Keresztely Irma.

Potrivit acesteia, la Grupul Școlar Gaman Janos au existat și cazuri în care unii profesori au fost amenințați cu bătaia de către elevi atunci când au vrut să treacă absențe în cataloage, ca urmare a faptului că alți profesori nu făceau acest lucru.

”Cred că este necesar să salvăm învățământul profesional agricol, așa că această școală va fi integral subordonată Grupului Școlar Puskas Tivadar. Acest lucru înseamnă că de fapt nu va mai avea personalitate juridică, nu va mai avea director, director adjunct, contabil și secretară, va fi o structură arondată la Grupul Școlar Puskas Tivadar”, a explicat inspectorul școlar general.

Keresztey Irma a precizat că elevii vor fi mutați în spațiile Grupului Școlar Puskas Tivadar. În ceea ce privește personalul didactic, șefa IȘJ Covasna a arătat că profesorii care și-au dovedit eficiența vor trece și ei la Puskas prin transferuri de posturi. În vreme ce pentru unii maiștri și ingineri se caută încă soluții care în principiu vor fi identificate până în toamnă, personalul nedidactic, angajat al Primăriei de fapt, va fi distribuit în restul școlilor din municipiu, astfel că nimeni nu va rămâne fără loc de muncă pe nedrept.

La Grupul Școlar Gaman Janos (fostul Grup Școlar Agricol) învață în prezent 260 de elevi, în șase clase cu învățământ la zi și patru cu învățământ la seral.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
@KRI, 11 mai 2011
Daca nu stii ce e acolo,de ce te bagi ca musca-n lapte? Scrii dpar despre ce stie toata lumea,dar habar nu ai ce e in spatele problemelor.
kri, 11 mai 2011
Si la Puskas e management beton. De aceea nu a luat niciun elev bacalaureatul din prima.In ambele scoli ar trebui sa se faca curatenie generala de la director pana la secretare si trimisi la adunat citeste integral
qwerty, 10 mai 2011
"...astfel că nimeni nu va rămâne fără loc de muncă pe nedrept." mai vedem!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.